https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Comedy, muziek en veel koers op Septemberkermis in Lichtervelde

Lichtervelde is klaar voor de Septemberkermis. © Foto Kurt
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Chef Nieuws

In Lichtervelde vindt van donderdag 23 tot en met zondag 26 september de Septemberkermis plaats op de Markt en het Gildhofplein. Er staat veel koers op het programma, maar er is ook ruimte voor muziek en comedy.

Met de Omloop van het Houtland en de voorafgaandelijke retrokoers wordt op donderdag 23 september de aftrap gegeven voor de Septemberkermis in Lichtervelde. Aan de Omloop van het Houtland nemen onder meer de Worldtourploegen Lotto-Soudal, Team DSM en Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux deel, maar ook Alpecin-Fenix. Dat is de ploeg van Jonas Rickaert, die sinds kort met café Wolf een eigen supporterslokaal heeft in Lichtervelde.

Pintjes aan 1 euro

Op vrijdag is er om 13.30 uur kaaskaarting voor senioren in de feesttent op de Markt, deelnemen kost 1,50 euro. Op het Gildhofplein kan je van 17 tot 19 uur terecht voor pintjes aan 1 euro.

Op zaterdag is er om 14 uur kindertheater in de feesttent. De toegangsprijs bedraagt 2 euro, een drankje en een snack inbegrepen. Ook om 14 uur start aan het Gildhofplein de Grote Prijs Café De Zwarte Leeuw, een wielerwedstrijd voor dames jeugd. Om 15 uur speelt voetbalclub KFC Lichtervelde thuis tegen Dosko Kanegem. Om 16 uur is er de wielerwedstrijd Memorial Peter Buijsse voor juniores.

Vanaf 20 uur kan je in de feesttent terecht voor een comedy-avond met MC Jasper Pousson, Amelie Albrecht en Gili. Vanaf 22.30 uur is er de fuif Back to the 70’s, 80’s and 90’s.

Concerten

Op zondag is er muzikaal vertier: om 10.30 uur verzorgt de Koninklijke Fanfare Sint-Cecilia De Zwaan een wandelconcert, om 11 uur is er op het Gildhofplein een aperitiefconcert door Harmonie De Burgersgilde.

Om 14 uur wordt er weer gekoerst: de Grote Prijs Andy Demeulenaere is een wedstrijd voor wielertoeristen. Om 16 uur is er de Grote Prijs Jerry Denys, een wielerwedstrijd voor nieuwelingen. Beide koersen hebben hun start en aankomst in de Astridlaan ter hoogte van het Gildhofplein.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten