https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Club Brugge krijgt eigen Monopoly-editie

De mascottes van Club Brugge en Cedric Libbrecht van Monopoly.© Davy Coghe
De mascottes van Club Brugge en Cedric Libbrecht van Monopoly.© Davy Coghe
Piet De Ville

Het entertainmentbedrijf Groep 24, onder meer bekend van Comedyshows.be, lanceert een nieuwe uitgave in haar reeks van thematische Monopoly spelen: Monopoly Club Brugge. “Het spel zal niet toevallig uitgebracht worden eind dit jaar; bij het 130-jarig bestaan van Club Brugge”, zegt projectverantwoordelijke Cedric Libbrecht.

Groep 24, het bedrijf van Bruggelingen Pieter De Wulf en Kristof De Block dat vooral bekend werd voor de organisatie van comedyvoorstellingen, lanceerde in 2017 voor het eerst een thematisch Monopoly-bordspel. Toen kozen ze hun thuisstad Brugge als onderwerp.

Intussen passeerden al vijftien verschillende uitgaves de revue, vaak gelinkt aan steden – zoals Hasselt, Ieper , Oostende , Kortrijk en Antwerpen – maar ook rond bijvoorbeeld de soap Thuis, de strip van Urbanus en de comedyreeks FC De Kampioenen . In november komt er een nieuwe uitgave aan: Monopoly Club Brugge.

Club lanceert z'n eigen Monopoly-spel! Met wie zou jij spelen? 😍Bepaal mee de straatnamen & pre-order jouw exemplaar via https://monopoly.clubbrugge.be! 🔵⚫

Geplaatst door Club Brugge K.V. op Vrijdag 23 april 2021

“Het spel zal niet toevallig uitgebracht worden naar het einde van het jaar toe”, zegt projectverantwoordelijke Cedric Libbrecht. “Dan viert Club Brugge namelijk zijn 130-jarig bestaan. Monopoly en Club Brugge zijn beide heel sterke merken, dus een combinatie van die twee moet wel een topproduct opleveren, zo dachten we.”

Monopoly Club Brugge blijft trouw aan het originele spelconcept, namelijk ‘kopen en verkopen’, maar dan met een blauw-zwart jasje. “De supporter speelt bij Club Brugge een heel belangrijke rol en dat zal ook in deze Monopoly niet anders zijn”, gaat Cedric Libbrecht verder.

Supporters kiezen mee

“De supporters mogen de invulling van het spel namelijk mee bepalen. Club Bruggefans kunnen vanaf vandaag, vrijdag, stemmen op hun vijf favoriete spelers uit een selectie van vijfenzeventig historische Club Bruggespelers. Na afloop van de poll worden de stemmen geteld en de elf spelers met de meeste stemmen komen terecht op het bord.”

Stemmen kan nog tot en met woensdag 28 april. Naast de spelers die gekozen worden door de fans, worden er ook elf spelers gekozen door een vakjury vanuit Club Brugge zelf. In totaal zullen er dus tweeëntwintig spelers prijken op het bord.

De klassieke huisjes en hotels worden overigens aangepast naar tribunes en stadions in blauw-zwart. Het spel zal in november in de winkelrekken liggen maar wie nu zal zeker wil zijn van een exemplaar kan nu al een pre-order plaatsen via www.monopolyclubbrugge.be . Op die website kan je ook je favoriete spelers voor het bordspel selecteren.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.