Winterbar Barthazar in Ardooie is terug: “Liever dansen met mondmasker dan niets”

Charlotte Verbeke, Jelle Neyens en Dieter Verbeest in de loods die ze helemaal in kerstsfeer aan het inrichten zijn om er vrijdag Barthazar te kunnen openen. Dries Vanhecke ontbreekt. © (ADB)
Jan Maeseele
Jan Maeseele Medewerker KW

Barthazar, de winterbar in kerstsfeer, is terug. Barthazar werd voor het eerst georganiseerd in de eindejaarperiode van 2019. Het was een gezellig initiatief van Dries Vanhecke, Charlotte Verbeke, Jelle Neyens en Dieter Verbeest. Dit vroeg naar méér, maar corona stak er vorig jaar een stokje voor. Nu is het viertal in volle voorbereiding van de tweede editie. Zelfs de strengere coronamaatregelen houden hen niet tegen: “Liever dansen met mondmasker dan niets organiseren.”

Het viertal had ervaring opgedaan in het kerstdorp in Roeselare. “We vroegen ons af waarom Ardooienaren zich steeds moeten verplaatsen om de gezelligheid met eindejaar op te snuiven in steden als Roeselare, Kortrijk of Brugge? Kan het niet in eigen gemeente? We besloten samen te werken om met eindejaar een bar te organiseren”, zegt Charlotte Verbeke van Bockor Café. Het moest iets worden met ‘Bar’ erin. En het werd Barthazar.

Geschikte loods

Een loods in de Stationsstraat 98 leek toen de geschikte plaats om Barthazar een onderkomen te geven en gezien de positieve reacties is ook deze loods het decor van de editie die dit jaar in de steigers staat. “We kunnen het evenement indoor organiseren, er is een ruime parking en door de ligging van de loods zorgen wij voor geen overlast”, klinkt het. In de loods wordt een kerstchalet opgetrokken die baadt in de gezelligheid van groene kerstbomen en versiering.

Op vrijdag 26 november gaat de bar van start en op 9 januari 2022 gaat de winterbar opnieuw dicht. “In principe zullen we telkens van donderdag tot zondag open zijn. Op 28, 29 en 30 december vullen we de eindejaarsdagen feestelijk op. Op 30 december gooien we de teugels los met een preparty. En zowel op kerstavond als op oudejaarsavond wordt het hier een feestelijke en gezellige bedoening”, aldus Charlotte.

Goed doel steunen

Geen bar zonder aangepaste drankjes en hapjes. “We zorgen voor drankjes in de kerstsfeer en elke week serveren wij ook hapjes en we zorgen voor afwisseling.”

Barthazar wil met deze bar ook het goede doel steunen. “Met de opbrengst van de vorige editie steunden wij het initiatief van de Warmste Week en Flor. Dit jaar komt er naar verluidt geen Warmste Week in Ardooie. Mocht er dan toch nog een Ardooise organisatie zijn die iets plant in dit kader, dan willen we graag samenwerken”, besluit Charlotte Verbeke.

Barthazar wordt georganiseerd met de goedkeuring van het gemeentebestuur. Iedereen wordt gevraagd de geldende regels qua veiligheid te respecteren. De verlichte parking bevindt zich op het terrein van de loods in de Stationsstraat 98.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier