Vader en zoon organiseren eerste oldtimerrit in Zwevezele.

Nordin en Jurgen Tanghe, zoon en vader, bij de Volkswagen Golf uit 1985. © KV
Kjenta Vangampelaere
Kjenta Vangampelaere Medewerker KW

Jurgen (48) en Nordin (23) Tanghe organiseren op 24 april 2022 de eerste oldtimerrit in Zwevezele. Vertrekken en eindigen doet de rit van 100 kilometer in café Zeswege bij Martine Vereecke. “Het is al altijd haar wens geweest om een oldtimerrit te organiseren dat aan haar café passeert”, zegt Jurgen.

Wie van Zwevezele is kent waarschijnlijk wel Martine Vereecke: de bazin van café Zeswege. Wat je misschien niet weet, is dat Martine zot is op oldtimers. “Martine droomt ervan om een oldtimerrit te hebben dat vertrekt aan haar café”, zegt Jurgen Tanghe die deze wens nu in vervulling laat gaan met de Zeswege Classic.

Zo vader, zo zoon

“Naar mijn weten heeft Zwevezele nog nooit een oldtimerrit gehad”, vertelt Jurgen. “Daar komt volgend jaar dus verandering in.” Jurgen heeft al wat ervaring in het organiseren van oldtimerritten. “In Lichtervelde is er jaarlijks eentje, dat is het dichtste in de buurt van Zwevezele. Maar je merkt dat er veel animo is. Bij de inschrijvingen zien we zowel mensen uit de gemeente zelf, als uit de regio.”

Jurgen organiseert de Zeswege Classic, samen met zijn zoon, Nordin. Beiden zijn ze grote fan van oldtimers. “Bij mij is het gestart toen ik klein was. Wat begon als een hobby werd een echte passie”, glimlacht Jurgen.

Jurgen heeft zelf een BMW 320i cabrio van het bouwjaar 1988, zijn zoon kocht een Volkswagen Golf uit 1985. Tijdens de oldtimerrit zijn alle wagens van het bouwjaar 1992 en ouder welkom.

Succes

Hoewel de rit zelf pas volgend jaar plaatsvindt, is de organisatie al volop bezig met het uitstippelen van de route. “We rijden zo’n 100 kilometer aan de hand van een roadboek. Het is een typische bolletje/pijl route.”

Op 15 november opende het team de inschrijvingen. “Momenteel is er plek voor 50 wagens door beperkte parkeergelegenheid aan het café”, legt Jurgen uit. “Maar na zes uur hadden we al een vijfde van de plekken opgevuld. We proberen door het succes nu extra parkeerplekken te voorzien, zodat we de capaciteit kunnen optrekken naar 75.”

Deelnemen kost 25 euro per twee personen. Info: www.zeswegeclassic.weebly.com.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.