l’Auberge de Ploegsteert opent weer de deuren

Hélène Baccarne en David Titiljon zijn de nieuwe uitbaters van l’Auberge de Ploegsteert. © CLL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

De mythische herberg l’Auberge de Ploegsteert, in de schaduw van het wereldberoemde herdenkingsmonument, opent opnieuw de deuren. Na een grondige renovatie die meer dan twee maanden in beslag nam, staat een nieuwe ploeg klaar om zowel nationale als internationale toeristen te ontvangen.

Hélène Baccarne (40) en David Titiljon (40) zijn het typische voorbeeld van gedreven ondernemers. Na jarenlang aan de slag te zijn geweest in loondienst, zagen ze de kans om l’Auberge de Ploegsteert over te nemen en twijfelden ze geen ogenblik.

Niet nieuw in de stiel

“In onze jonge en wilde jaren hadden we al een eigen zaak dus echt nieuw zijn we niet in de stiel” lacht het koppel veertigers. “We hadden een bakkerij maar toen zijn we uiteindelijk in het bedrijfsleven terechtgekomen. Vorig jaar in april begon die ondernemende kriebel zich toch opnieuw te manifesteren. We waren beiden bijna 40 jaar oud en wilden toch onze eigen stempel in de streek nalaten.”

“Afkomstig van Le Bizet volgden we vanzelfsprekend het lokale nieuws en wisten we nagenoeg meteen dat de voormalige eigenaars van de herberg met pensioen wilden gaan. l’Auberge de Ploegsteert geniet naam en faam, waardoor we meteen een stevige basis hadden om van start te gaan.”

Hoewel de pensioenplannen nog niet geconcretiseerd waren, stapte het koppel toch zelf naar de herberg. “De toenmalige eigenaars waren gecharmeerd over onze motivatie maar hielden de boot zelf een beetje af”, horen we. “Ze wilden hun pensioen natuurlijk nog voorbereiden maar gaven ons ook de tijd om alles goed te laten bezinken.”

Moderne en frisse look

“Dergelijke zaak overnemen, vooral met de lockdowns die nog vers in het geheugen lagen, was geen evidente stap. We hielden contact en één jaar later tekenden we alle papieren. We wilden de identiteit van de herberg natuurlijk niet kwijt maar besloten wel de kaart van een moderne en frisse look te trekken.”

“Als tearoom en restaurant met een selectie aan schotels willen we de bezoekers, die vaak van ver komen, laten meegenieten van de lokale smaken en kwaliteiten die we te bieden hebben.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier