Eerste cafégangers zijn klaar om schade in te halen: “We hebben 9 maanden ons geld kunnen sparen, nu gaan we ’t weer uitgeven!”

Voor de foto ging de groep even naar binnen om te tonen hoe hun normale habitat er uitziet. Erna was het weer aan aparte tafeltjes op het terras te doen.© Joke Couvreur
Voor de foto ging de groep even naar binnen om te tonen hoe hun normale habitat er uitziet. Erna was het weer aan aparte tafeltjes op het terras te doen.© Joke Couvreur
Phebe Somers

Dat de vaste klanten van café De Hazekapel gelukkig zijn met de horecaversoepelingen, is nog zacht uitgedrukt. De afgelopen maand zaten ze al trouw op post in de regen onder de parasol, maar dat ze nu ook gezellig binnen een pint kunnen drinken bij slecht weer is de kers op de taart. “Ik heb mij 9 maanden lang serieus verveeld”, lacht vaste klant Noël.

De lange sluiting was vooral een serieuze aanpassing voor eigenaar Martin, die in de 40-jarige carrière geen enkele dag zijn café heeft gesloten: “Eigenlijk was het de beste verlofperiode van mijn leven, maar op de duur begin je je echt gewoon te vervelen.” De vrolijke bende die momenteel op het terras vertoeft stemt daar volledig mee in. “We hebben dan maar thuis veel gedronken hé, ge ziet het, want ze hebben blijkbaar lege flesjes te kort heb ik gelezen!”, weet Werner ons te vertellen. “Drinken met maten, zeggen ze dat niet bij Maes?” vult Noël aan.

Eerst een koffietje, om 11.45 uur een aperitief

Wat deze mannen het meeste hebben gemist? “Sociaal contact, sowieso”, klinkt het in koor. “Als je hier zit, dat is een keer zeveren en mekaar plagen, via sms gaat dat niet hé. En ook thuis is dat niet hetzelfde, ge kunt dat niet vervangen”, beaamt Jean-Louis. André vult aan: “We zitten hier dan ook echt vaak hé in normale tijden. Elke voormiddag voor een koffietje. En om kwart voor twaalf beginnen we dan aan de aperitief!”

We vragen hen of ze de schade zullen inhalen de komende maanden, en het antwoord laat niet veel aan de verbeelding over. “Ideaal, de gasten hebben veel kunnen sparen, en mijn kas is leeg, dus dat komt goed van pas”, vertelt eigenaar Martin.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten