Een glas op het terras met Ingrid, Nele en Lien: “Fijne gesprekken met andere gasten”

Ingrid en haar dochters Lien en Nele gaan graag samen iets drinken. (gf)
Ingrid en haar dochters Lien en Nele gaan graag samen iets drinken. (gf)
Redactie KW

Een moeder en haar twee dochters die samen een hechte band hebben: dat zijn Ingrid Kerckenaere (67) en Nele (40) en Lien Huysentruyt (42). Het drietal spreekt regelmatig af. Zoals nu in Wenduine.

“We kiezen niet zomaar om het even welk moment uit. Als het aangenaam weer is en de zon schijnt, vind je ons geregeld op een terrasje. Mijn moeder bestelt dan meestal een pintje, terwijl Lien spuitwater verkiest. Zelf wissel ik af tussen een aperitief of fruitsap”, vertelt Nele.

De Huysentruyts zijn échte Wenduinenaars en hebben ook hun favoriete adresjes om van het mooie weer te genieten. “Je kan ons meestal vinden bij café Bij Mady en Peter of in brasserie De Markt . Daar leren we mensen kennen waar we anders minder snel mee in contact zouden komen. We spreken met hen dan over van alles en nog wat en dat zijn altijd fijne gesprekken. Dat is ook de reden waarom we zo graag iets gaan drinken. De laatste tijd merk ik dat er ook steeds minder over corona wordt gesproken. Ik heb het gevoel dat dat virus stilaan op de achtergrond verdwijnt”, zegt Nele.

Ondertussen staat ook de zomervakantie voor de deur. Nele, Lien en Ingrid zijn honkvast en kiezen ervoor om de zomer in hun Wenduine door te brengen. “In de zomervakantie gaan we zelden op reis. We blijven het liefst aan onze kust. Je hebt hier zo’n mooi weer, een prachtig uitzicht en genoeg activiteiten om naar toe te gaan. Vlaanderen Zingt staat al op de planning. Daar kijken we al naar uit, net als naar onze ontbijten bij Hotel Les Mouettes.” (MP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.