Café ‘t Fonteintje heropent zaak met La Fontana Cup Darts

Sander Vuylsteke en Sue Van de Walle.© RV
Sander Vuylsteke en Sue Van de Walle.© RV
Redactie KW

Op 1 mei zijn Sander Vuylsteke en Sue Van de Walle, de uitbaters van café ‘t Fonteintje aan de Tramweg in Ruiselede gestart met de grote voorbereiding op de heropening van de zaak. Na de twee lockdowns kijken ze er reikhalzend naar uit.

Horeca-ervaring hebben ze zat, want Sander Vuylsteke (31) en Sue Van de Walle (28) baten ook nog De Keet in de Brugstraat in Tielt uit. Ze startten in oktober 2019 vol verwachting in het café ’t Fonteintje dat eigendom van de gemeente is. In de eerste maanden werd het een groot succes met veel volk over de vloer. Maar niets deed vermoeden dat ze door corona al zo snel weer de deuren zouden moeten sluiten.

Sander is de gemeente, die volgens hem echt heel horecaminded is, heel dankbaar. “In de periode tussen de twee lockdowns hebben we maximaal ingezet op de strikte naleving van de coronaregels. Dat was geen sinecure, want de opkomst was overweldigend. We hadden een buitencapaciteit voor zo’n 85 personen. De gemeente gaf ons carte blanche voor de uitbreiding, we konden kiezen tussen de Tramweg of de parking naast de zaak. We kozen voor de westelijke kant, want daar is meer zon ‘s avonds.”

Nu komt er een tent van 10 op 6,5 meter op de parking. Ook het bestaande terras wordt vernieuwd en aantrekkelijker gemaakt. “De tafels en stoelen die normaal binnen staan, komen onder de tent. We zijn de gemeente enorm dankbaar voor de royale toezegging en de toelating om de parking te benutten. We zijn ook heel blij dat het huurgeld geschrapt is. En het feit dat we onze capaciteit buiten sterk kunnen uitbreiden, is een mooie surplus.”

La Fontana Cup Darts

Sander kent zijn pappenheimers. Hij weet als geen ander dat darts immens populair is. En dus houdt hij de eerste La Fontana Cup Darts boven de doopvont. “Vooral om de iets minder drukke dagen te compenseren zal een competitie plaatsvinden, allicht op donderdag en zaterdagnamiddag. We willen jong en oud samenbrengen in een sportieve en amicale sfeer. Naast het bestaande bord voorzien we er nog twee extra. Het wordt een losse bedoening, we spelen niet voor het grote geld.”

“De afgelopen zeven maanden waren oorverdovend stil, veel te rustig”, zegt Sander, die ook godsdienstleraar in een school in Gent is. “Ik concentreerde me op mijn schoolwerk via afstandsonderwijs, maar ik wilde meer. Daarom zijn we zo opgetogen dat het drukke leven vanaf 8 mei weer terugkeert.” (RV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten