Café Paradijs opent zaterdag ruimer en opgesmukt terras

© NS
© NS
Redactie KW

Chris Welvaert en Annick De Roust van café Paradijs in Wingene zijn dolenthousiast dat ze hun geliefde klanten opnieuw mogen ontvangen. “We hebben slopende maanden achter ons, maar we staan klaar om onze klanten extra te verwennen op ons buitenterras.”

Café Paradijs is een authentiek volkscafé, dat je kan vinden in de Zandbergstraat. De volkse gezelligheid is een troef voor het café. Chris Welvaert en Annick De Roust staan al twintig jaar achter de toog, altijd vol enthousiasme om hun klanten op hun best te bedienen. Het koppel is alvast super tevreden dat het café opnieuw open mag.

Moderne toets

“Op zaterdag 8 mei is het zover. We kunnen eindelijk opnieuw onze klanten ontvangen, en dit op een aangepaste manier”, zegt Chris. “Ons café kent een volkse bedoening en gelukkig beschikken wij achter de zaak over een zonnig terras. Het plan met de maatregelen om te mogen openen hebben wij grondig bekeken. Daar stond de mogelijkheid bij om ons terras extra gezellig in te richten en wat groter te maken. We hebben er onmiddellijk werk van gemaakt. Ik ben ervan overtuigd dat onze klanten tevreden zullen zijn met onze aanpak, waarbij we onze traditie hebben behouden en aangevuld met een moderne, toch wel onvermijdelijke toets.”

“Onze klanten zullen zeker tevreden zijn over onze aanpak”

“Wij zijn er inderdaad klaar voor”, vult Annick aan. “Iedereen is hier welkom om een frisse pint of een frisdrankje te drinken, een streekbiertje of een lekkere aperitief. De sluiting heeft ons geen goed gedaan, maar was ook niet goed voor onze klanten. De mensen komen naar café Paradijs voor het sociaal contact, voor de volkse gezelligheid. Ik ken al mijn stamgasten bij naam. Bij ons wordt er veel plezier gemaakt, en in tijden zonder corona kan er hier gebiljart of gekaart worden. Een streepje goede muziek maakt alles nog zo aangenaam. Al die troeven willen wij opnieuw aanbieden.”

Kleur- en bloemrijk

“We hebben ons buitenterras uitgebreid, zodat we meer tafels kunnen plaatsen. We respecteren uiteraard de bubbel van vier. Het terras zal mooi ogen, door de vrolijke bloemen en kleurrijke bloembakken. Decoratiemateriaal van binnen in het café werd buiten op het terras geplaatst. Op die manier kunnen we iedereen de kans geven om echt te relaxen op ons terras. We hebben ook nagedacht over het regenachtig weer. Onze klanten kunnen iets drinken in het droge, en dat is een pluspunt. De helft van ons terras is overdekt en op de andere helft komt er een tent. Vanuit de gemeente kwam het bericht dat de tent niet volledig afgesloten mag zijn. Bij ons is dat het geval en is er zeker voldoende ventilatie.”

“Laten we alvast hopen dat de komende maanden zonnig worden. Het is al twintig jaar dat we café Paradijs openhouden, en het waren tot nu toe schitterende jaren. De kunst van een goede cafébazin is goed kunnen luisteren, iedereen zijn karakter, en de mens aanvaarden zoals hij is. Je moet voor een stuk meegaan en meeleven in hun verhaal.”