Blankenberge voert alcoholverbod op openbaar domein in

© iStock
© iStock
Bron: Belga

Vanaf zaterdagnacht voert Blankenberge een alcoholverbod in op het openbaar domein. Dat meldt de stad woensdag op haar Facebookpagina. De stad wil met de maatregel discussies vermijden.

Vanaf zaterdag middernacht mag in Blankenberge geen alcohol meer genuttigd worden op het openbaar domein. Volgens burgemeester Daphné Dumery ligt alcohol vaak aan de basis van discussies rond de coronamaatregelen. “Als onze diensten moeten tussenkomen bij mensen die gedronken hebben, zorgt dat geregeld voor discussies”, klinkt het. “Ook afgelopen zomer waren daar problemen rond. Dat kunnen we missen nu we voor de paasperiode veel volk verwachten aan zee.”

Wie een eigen strandcabine heeft op het strand mag daar wel alcoholische dranken consumeren omdat dat wordt gezien als een verlengde van de privéruimte.

Met de regel is ook de discussie rond strandbars achter de rug. “Strandbars mogen enkel niet-alcoholische dranken verkopen. Klanten konden in principe op de gehuurde strandstoelen hun eigen alcoholische dranken consumeren. Dat zorgde voor discussie en met deze regel is dat probleem van de baan”, aldus burgemeester Dumery.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.