Blankenberge reikt sport- en cultuurtrofeeën uit tijdens Best of B

De Blankenbergse Sport- en Cultuurraad reikte de trofeeën voor 2020 uit. © WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

De sport- en cultuurraad van Blankenberge reikten zaterdagavond 23 oktober hun trofeeën uit voor 2020.

De sporttrofee 2020 ging naar voetbalclub KSCB. Het was immers al 50 jaar geleden dat een Blankenbergse voetbalcub nog eens de finale van de Beker van West-Vlaanderen haalde. Maar de sportieve prestatie eindigde daar niet: als enige Belgische provinciale club en op FC Knokke na, haalde KSCB als enige West-Vlaamse amateurclub de vijfde ronde in de Beker van België.

Beloftevol jong talent

De prijs voor bijzondere sportieve prestatie was weggelegd voor de 14-jarige ‘ultrakid’ Johannes Balbaert, die vorig jaar samen met zijn kompaan Nico De Neef over de finish kwam van de loodzware Ultraman Challenge in Israël na 420 km fietsen, 84 kilometer lopen en 10 kilometer zwemmen.

Nog meer jong talent bij de prijs voor de beloftevolle jongere: Lars Peeters maakt deel uit van het nationale surfteam en werd vorig jaar Belgisch kampioen golfsurfen bij de min 14-jarigen.

De 85-jarige Hugo Deprez kreeg dan weer de prijs voor sportieve loopbaan: hij werd verschillende keren tenniskampioen van Vlaanderen en België bij de veteranen, en stond ook mee aan de wieg van Tennisclub Blankenberge.

Cultuurprijs voor De Korre

De cultuurprijs 2020 ging naar De Korre, die het Blankenbergse vissersverleden levendig houdt en onlangs met de nieuwe vissersreuzin Eugenietje Cadet naar buiten kwam.

Tot slot werd ook nog de erfgoedprijs uitgereikt. Deze ging naar Thierry Monbaliu van de Lustige Velodroom.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.