Bistro Boschvogel vreest voor regen: “Wij doen ons terras open als het weer dat toelaat”

Olivier Vandenbussche en Lieve Janssens op hun vernieuwd terras.© BC
Olivier Vandenbussche en Lieve Janssens op hun vernieuwd terras.© BC

Olivier Vandenbussche en Lieve Janssens van Bistro Boschvogel in Aartrijke hadden al te graag hun terras geopend in het Moederdagweekend, maar de weergoden beslisten daar anders over. “Wij willen niet aan kwaliteit inboeten, daarom openen we ons terras pas bij mooi weer.”

De boekingen voor zaterdag en zondag liepen de voorbije weken vlot binnen, toch heeft Lieve alle klanten afgebeld. “Met deze weersvooruitzichten konden we niet anders. We willen onze klanten dezelfde beleving garanderen, die ze in het restaurant krijgen of bij mooi weer op het terras. Wij willen niet aan kwaliteit inboeten. Dineren is tenslotte nog altijd iets anders dan een pilsje drinken op een terrasje op de markt. Hulpelementen als terrasverwarmers en tenten lossen de problemen niet op voor ons. Wij hebben daarom besloten om enkel ons terras te openen bij mooi weer. Dat is ook handiger om te werken, want we moeten tijdig kunnen bestellen bij ons leveranciers. Ondertussen doen we voort met takeaway”, aldus de zaakvoerders van Bistro Boschvogel.

“Dineren is iets anders dan een pilsje drinken op een terras op de markt”

Na zeven maanden horecasluiting, staat het duo te popelen om weer gasten te ontvangen. “Het is als een eerste schooldag. We hebben er toch al enkele nachten van wakker gelegen. Je vraagt je af of je het nog wel zal kunnen, dat hevige tempo aanhouden na al die maanden takeaway op een veel rustiger ritme. Daarom hebben we beslist om voorlopig enkel ‘s avonds te openen. Enkel op zondag maken we een uitzondering, dan zijn we ook ‘s middags open.”

Lieve en Olivier hebben hun terras wel al helemaal corona- en zomerproof gemaakt. Dé eyecatcher is de gezellig ingereichte berbertent. “We hebben een gedeelte van ons terras laten overdekken met deze tent. Maar dat betekent niet dat we daarom al gasten kunnen ontvangen bij dit koude weer. De berbertent schermt de gasten vooral af van de zon tijdens het diner en beschermt hen tegen lichte regenval.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.