Bistro Barisdam opent met gemengde gevoelens

Virginie Maertens en Pieter Puype in hun Bistro Barisdam: Mocht het weer echt niet meezitten, dan krijgen de klanten de mogelijkheid om het menu als takeaway te komen afhalen en er thuis van te genieten.” (JDK)
Virginie Maertens en Pieter Puype in hun Bistro Barisdam: Mocht het weer echt niet meezitten, dan krijgen de klanten de mogelijkheid om het menu als takeaway te komen afhalen en er thuis van te genieten.” (JDK)
Redactie KW

Vorig jaar in november zouden Virginie Maertens (31) en Pieter Puype (29) hun Bistro Barisdam in Kortemark openen, maar door de tweede lockdown kon dat niet. Ondernemend als ze zijn, startten ze vol goeie moed met takeaway, maar nu staan ze toch te popelen om te openen op 8 mei, al is het met gemengde gevoelens.

“Het wordt eigenlijk een soort van tweede opening”, vertelt Virginie, “maar we kunnen er nog niet volledig invliegen. Het is vanaf 8 mei enkel en alleen op het terras te doen. Maar wees gerust, we zijn blij eindelijk volk te kunnen ontvangen in onze zaak. Omdat het voorlopig alleen buiten te doen is, hopen we echt wel op goed weer.”

“We moesten noodgedwongen weer heel wat investeren om dat buiten eten mogelijk te maken, dus de weergoden mogen ons goed gezind zijn vanaf nu. Als we nu nog eens zouden moeten sluiten, zou dat een hele ramp zijn. Met de lopende vaccinatiecampagne hebben we er goeie hoop op. Mensen reageren nog wat afwachtend en nu en dan wordt er een boeking afgezegd. Het is natuurlijk zo dat je er iets zal moeten voor overhebben om op het terras te komen tafelen.”

Keuzemenu

“Mocht het weer echt niet meezitten, dan zullen we de klanten opbellen en hen de keuze laten om het menu als takeaway te komen afhalen en er thuis van te genieten”, vervolgt Pieter. “Op het terras een menuutje komen eten terwijl er een dondervlaag over Werken trekt, zelfs met een tentzeil boven je hoofd, is nu ook niet de ideale setting.”

“De volledige kaart nu aanbieden, is ook niet haalbaar. We hebben het menu wat beperkt en laten de klanten kiezen uit een keuzemenu.”

“Volgens de laatste berichtgeving wordt de volledige opening pas ten vroegste in juni verwacht, we leven op hoop. Eén ding is zeker: corona leerde ons creatief en flexibel omgaan met onze nieuwe job. We zijn blij dat we ondanks alles toch ons ding konden blijven doen met de afhaalmenu’s en mochten we vooraf geweten hebben dat er zo’n pandemie op komst was, het zou ons niet tegengehouden hebben om met onze zaak te starten.” (JD)

Info: www.barisdam.be .