Belgisch kampioenschap luchtacrobatie opnieuw in Koksijde

Redactie KW

Wie dit weekend spectaculaire acrobatie door vliegtuigen wil zien, kan afzakken naar de terreinen van de West Aviation Club. Koksijde kreeg goed nieuws van de overheid om het event ‘BOACK 2021’ opnieuw te organiseren.

De terrein van de West Aviation Club (WAC) bevinden zich aan de Ten Bogaerdelaan 15 in Koksijde. Een aantal piloten zullen er op zaterdag 3 juli en zondag 4 juli het beste uit hun machines halen. Alle figuren worden door de piloten eerst meermaals geoefend op de grond. Daarna vertonen ze hun kunsten in de lucht voor de wedstrijdjury.

Afscheid van Alouette

Het kampioenschap start rond 10 uur op zaterdag en zondag en eindigt om 18 uur, afhankelijk van het weer en het wolkendek. Het Belgian Open Aerobatic Championship 2021 is enkel toegankelijk op het terrein van de WAC via een gratis reservatieformulier dat je aantreft op de website van de Westaviation club Koksijde. Er worden maar 2500 bezoekers per dag toegelaten met een gratis reservatieticket. Parking voor de wagen kost 5 euro, de fietsenparking is gratis.

Ook neemt dit jaar de luchtmacht afscheid van de heli Alouette. Er is een demo voorzien op beide dagen. Daarbaast is de formatie ‘The Red Devils’ present voor een demonstratie, met hun rode Marchettis SF 260-toestellen. Verder staat er een F16 en een Seaking opgesteld. Ook zal de MUG-heli een bezoekje brengen aan de basis. Er zijn nog een aantal displays voorzien van ondermeer ‘Wingwalker’.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier