https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Bekende Oedelemse discotheek Club 54 kijkt halsreikend uit naar opening

Kurt Saey en Angelo Bellaert zijn volop in de weer met de zaak te vernieuwen. (foto Davy Coghe)© Davy Coghe
Kurt Saey en Angelo Bellaert zijn volop in de weer met de zaak te vernieuwen. (foto Davy Coghe)© Davy Coghe
Bert Vanden Berghe

Sinds woensdag kan de horeca weer opgelucht ademhalen, van cafés tot restaurants. Alleen blijft het akelig stil als het over het nachtleven gaat. Ook in Club 54 in Oedelem mogen ze nog niet open. Toch gonst het van de bedrijvigheid. Kurt Saey is, samen met zijn nieuwe zakelijke partner Angelo Bellaert, immers volop bezig om de zaak ten gronde op te knappen en te renoveren.

Club 54 in Oedelem is al jaren een begrip in de streek en ver daarbuiten. In een vorig leven was het een feestzaal van de gelijknamige café De Hoorn, waar wekelijks optredens plaatsvonden met bekende Vlaamse en Nederandse artiesten, georganiseerd door verenigingen.

Daarna werd de naam van de zaal veranderd in De Stoffel waar 10 jaar lang wekelijks Thé Dansants en bals gegeven werden met discobar. In 1990 richtte Kurt Saey (59) een discotheek op, die eerst Cupido heette, maar al vrij snel omgedoopt werd naar La Noche die jaren lang heel veel volk over de vloer kreeg.

Schot in de roos

In 2001 werd de zaak volledig verbouwd en gemoderniseerd en ging opnieuw open onder de naam Club 54. Dit was meteen een schot in de roos en bleef zo, tot corona roet in het eten gooide. De hoogconjunctuur van de discotheken is helaas al een tijdje voorbij, maar toch bleef Club 54 al jaar en dag stevig overeind.

“We zorgden altijd al voor een goeie mix van muziek, waakten over de sfeer en onze goeie naam én hebben ook ingezet op lage prijzen. Bij ons zitten zowel vestiaire, toiletten en parking inbegrepen in de toegangsprijs. Bovendien zijn onze dranken erg goedkoop. Tot op het moment dat we moesten sluiten door Covid-19 betaalde je slechts 2 euro voor een pintje, en 3,20 euro voor een sterke drank. Je kan bij ons elke zaterdag een stevig feestje bouwen voor een zeer economisch prijsje. Daarom staat Club54 bekend als één van de goedkoopste, zo niet, dé goedkoopste discotheek van het land.

Investeringen

Maar dit betekent niet dat de infrastructuur ook goedkoop is. Tijdens de lockdown is Angelo Bellaert, eigenaar van restaurant-feestzaal ‘t Zwarte veld mee gestapt in het verhaal van Club 54. Samen met Kurt is hij al maanden hard aan het werk om de discotheek een nieuw gezicht te geven, op te frissen en aan te passen aan door de brandweer opgelegde normen die steeds strenger worden.

Zo werd er een branddetectiesysteem geplaatst. Zowel de wanden als de plafonds werden brandwerend gemaakt. De kapotte vloeren werden hersteld, de ingang werd groter gemaakt en er kwam ook een tweede kassa bij. De vestiaire werd uitgebreid, de toiletten gemoderniseerd, alle buitendeuren vernieuwd, alsook het camerasysteem. De dj- booth werd heringericht met de modernste apparatuur, er komt een volledig nieuwe verlichting…

“Het gaat hier dus om een stevige investering, maar we blijven immers geloven dat de discotheek weer een topper wordt na de heropening. We krijgen heel wat reacties van klanten die staan te popelen om terug te komen feesten op zaterdagavond. Doorgaans bereiken we een heel divers publiek, van twintigers tot veertigers. Ze komen vanuit heel Vlaanderen en zelfs uit Nederland. Die zijn net al wij nog lang niet uitgefeest!”

(BV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten