Bekende attractie met de ‘gekke fietsjes’ in Blankenberge na 88 jaar te koop

© WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Uitbater Thierry Monbaliu zet zijn Lustige Velodroom te koop. De legendarische wielerpiste met de gekke fietsjes is deze zomer nochtans hipper dan ooit.

“Ons eerste TikTok-filmpje had 36.000 views, en dus dacht ik, misschien is dit wel het moment om de toekomst van de attractie veilig te stellen. Ik ben er zelf al 56 en het zou jammer zijn als onze gekke fietsjes van de ene op de andere dag zouden verdwijnen omdat ik ermee ophoud. Ik heb tenslotte geen opvolging”, aldus Thierry, die het nieuws zelf wereldkundig maakte op de radio.

Hij dacht er al een tijdje aan om de piste van de hand te doen. “Toen Radio 2 mij opbelde voor Zot Veel Zomer, is het plots allemaal in een stroomversnelling geraakt. Ik weet dat daar veel mensen naar luisteren”, klinkt het.

Derde generatie

Thierry is al de derde generatie op de wielerpiste: het was zijn grootvader Alfons die de bekende attractie in 1933 uit de grond stampte. Vele generaties groeiden op met de gekke fietsjes op de zeedijk. “Zelfs de grote Eddy Merckx is hier nog geweest”, zegt Thierry niet zonder trots.

Of zijn piste nu in Blankenberge blijft of naar een Spaans pretpark verhuist, maakt voor Thierry minder uit. “Zolang ik maar weet dat mijn attractie in goede handen is”, zegt hij. Zolang hij geen waardige overnemer vindt, blijft Thierry de piste daarom zelf uitbaten. “Ik wil er absoluut zeker van zijn dat mijn – en dat van mijn vader en grootvader – levenswerk een mooie toekomst tegemoet gaat.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier