Autofestijn DePanne4Cars verhuist naar het Canadezenplein

De organisatoren van DP4C, Hélène Melis, Klaas Van Laeren, Xavier Molenaar, Bernard Daenens en Rik Vandecasteele, pakken in september opnieuw uit met een oldtimer- en Defendergebeuren. © foto MVO
Redactie KW

Het event DePanne4Cars is uitgegroeid tot een begrip bij de eigenaars van oldtimers en Land Rover Defenders. De al talrijke inschrijvingen voor de rally’s van zaterdag tonen aan dat de vierde editie op 11 en 12 september nog grootser en completer wordt.

“Dit jaar loopt het volledige programma over twee dagen, namelijk op zaterdag 11 en zondag 12 september”, vertelt medeorganisator Bernard Daenens. “Over de invulling van het programma lichten we nu nog maar een tipje van de sluier, maar we garanderen alle DP4C-piloten een leuke dag met hun bolide.”

“Net als tijdens vorige edities is de ‘casual chique’-stijl typerend en zorgt die voor een ontspannen en vriendschappelijke sfeer onder de deelnemers. De ‘place to be’ wordt dit jaar de dijk en het strand van De Panne aan het Canadezenplein, want het Esplanadeplein is te klein geworden!”

De Panne Man Fair

“Wat we al zeker kunnen meegeven, is dat er opnieuw een DP4C Kids Village voor de allerjongsten zal zijn, georganiseerd door Arizona De Panne. Het 11/17-programma ‘Land Rover Experience’ daagt jongeren tussen 11 en 17 jaar uit om op het strand offroad te leren rijden met een echte Land Rover.”

“Er zal opnieuw een LR-Terrapod-parcours zijn waar je met een ervaren instructeur van het ‘Land Rover Experience Team’ het spectaculaire hindernissenparcours kunt beleven met de ‘nieuwe’ Defender. Aan ons evenement koppelen we ook een lifestylebeurs, de Panne Man Fair, voor ‘gentlemen & family’ op de DP4C-site.”

Vernieuwd roadbook

Op zaterdag is er de ‘Automotive & Lifestyle Family’-dag voor de rallypiloten van oldtimers en Defenders. De dag begint met een ontbijt en eindigt met het ‘Pilots Only’-walking dinner.

“Het hoofdstuk van deze dag vormt uiteraard het rijden van een mooi, verrassend en vernieuwd roadbook, voor de oldtimers langs landwegen en kleine dorpen, opgefleurd met interessante bezienswaardigheden”, legt Bernard uit. “De Defenderpiloten starten hun roadbook rond 10 uur op het strand in De Panne ter hoogte van De Rampe, Bortierplein, en uiteraard worden ze geconfronteerd met offroaduitdagingen!”

Oldtimertreffen

“Tussen 16 en 18 uur komen de deelnemers weer aan op de dijk aan het Canadezenplein waar ze op het DP4C-podium ontvangen worden door Miss België voor een fotoshoot met hun bolide.”

“Zondag 12 september wordt meer een oldtimertreffen waarop de Koninklijke Automobielclub Léopard samen met DePanne4Cars een ‘DP4Cars & Coffee’ organiseert. De dijk zal vol prachtige oldtimers staan.”

Inschrijven voor de rally kan via www.dp4c.be of pilots@dp4c.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier