Atletiekpiste Wembley volledig vernieuwd

Schepen Arne Vandendriessche geeft het startschot voor de nieuwe atletiekpiste Wembley.©Kurt De Schuytener Kurt De Schuytener
Schepen Arne Vandendriessche geeft het startschot voor de nieuwe atletiekpiste Wembley.©Kurt De Schuytener Kurt De Schuytener
Redactie KW

Schepen van Sport Arne Vandendriessche gaf in het bijzijn van KKS-voorzitter Pol Parmentier het allereerste startschot op het vernieuwde Sportcentrum Wembley.

“Toen ik net voor de verkiezingen aan de praat raakte met voorzitter Pol Parmentier werd het duidelijk dat deze piste aan vernieuwing toe was”, vertelt schepen van Sport Arne Vandendriessche. “Het was immers 23 jaar geleden dat de vorige piste aangelegd werd. Dit is de eerste fase van de vernieuwing. We zijn van zes naar acht banen gegaan en de rioleringen werden vernieuwd. De volgende fase is een nieuwe tribune en een extra gebouw, kleedkamers en een polyvalente zaal.”

Extra fondsen

“Iedere keer ben ik onder de indruk als ik kom kijken naar deze internationale meeting. Maar het is met een dubbel gevoel”, gaat Arne verder. “Deze meeting verdient meer bekendheid. We willen geen paar honderden, maar duizend toeschouwers lokken. Daarom willen we zelf onze schouders hier onderzetten. We willen extra fondsen aanwenden via de overheden. Ook de stad Kortrijk wil extra financieel steunen. Dit zal vanwege de coronamaatregelen dit jaar nog niet kunnen. Vanaf volgend jaar moet dit wel mogelijk zijn.”

“We willen alle topclubs met ons traject naar een hoger niveau tillen. Basketbalclub Kortrijk Spurs was ons eerste project. Ook met het volleybal hebben we plannen. Daar zijn we hard mee bezig”, besluit een ambitieuze Arne Vandendriessche. (ELD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier