Atletiekclub Ivac organiseert Virtuele Izegemse Kastelenloop: “De eerste en hopelijk de laatste”

Het organiserende Ivac-bestuur bestaat uit: voorzitter Koen Vandommele, secretaris Lindsey Vandommele, penningmeester Katelijn Cauwelaert en bestuursleden Koen Vanwijnsberghe, Andrea Vandenberghe en Dominique Pattyn. (foto Frank)©Frank Meurisse Frank Meurisse
Het organiserende Ivac-bestuur bestaat uit: voorzitter Koen Vandommele, secretaris Lindsey Vandommele, penningmeester Katelijn Cauwelaert en bestuursleden Koen Vanwijnsberghe, Andrea Vandenberghe en Dominique Pattyn. (foto Frank)©Frank Meurisse Frank Meurisse
Redactie KW

De Izegemse Vrijetijdsatletiekclub Ivac organiseert van 26 juni tot en met 11 juli een ‘Virtuele Izegemse Kastelenloop’. “De eerste en hopelijk ook laatste”, lacht voorzitter Koen Vandommele. “Door corona wordt het een editie zonder publiek.”

“De eerste Izegemse Kastelenloop had plaats in 1987 en was de opvolger van de 24 Uren van Izegem”, zegt Koen Vandommele. “Omdat het onmogelijk was om met zoveel deelnemers (een 500-tal, red.) op de vernieuwde atletiekpiste te lopen. In 2019 organiseerde Ivac de 23ste Izegemse Kastelenloop en dat was voorlopig ook de laatste ‘normale’ editie. In 2020 konden we door corona helemaal geen Kastelenlooop organiseren. Ook dit jaar was een ‘normale’ editie moeilijk omdat voor zo’n groot evenement toch een vijf- à zestal maanden voorbereiding nodig zijn. Onder andere om voldoende sponsors te vinden, die uiteraard onontbeerlijk zijn om het financieel allemaal rond te krijgen. En zeker als we de deelnemers een prijs willen geven.”

“Hopelijk zijn er volgend jaar nog voldoende bedrijven te vinden die ons willen steunen, zeker na een coronaperiode waarin het voor velen onder hen economisch niet gemakkelijk was. Maar als club konden we nu ook niet nóg een jaar niets organiseren. Vandaar dat het bestuur besloot een Virtuele Izegemse Kastelenloop te organiseren. Virtueel in dat coronajaar en in ons geval betekent een alternatieve organisatie zonder toeschouwers. En ook zonder prijzen, omdat we nu ook geen sponsors aanspraken.”

Drie afstanden

Net als bij de ‘normale’ edities zullen er drie afstanden kunnen gelopen worden in de periode van 26 juni tot en met 11 juli: 7, 14 en 21 kilometers. “De lopers kunnen dat doen op het moment dat het hen het beste past en uiteraard over een uitgestippeld parcours. Er zijn gele fluorescerende bordjes, met telkens een pijl vóór je ergens inslaat en ook nog één vlak daarna. Start en aankomst zijn aan de ingang van het Kasteel Wallemote. Een tijdslimiet is er niet, ook al omdat we zoveel mogelijk mensen de kans willen geven mee te doen. Dat is trouwens de reden waarom Ivac bestaat, zoveel mogelijk mensen aan het sporten krijgen. Uiteraard moeten de lopers rekening houden met de coronaregels. Je zal ook nog niet in te grote groepen mogen starten.”

Parcours

Vooraf inschrijven voor deze virtuele is niet nodig. “Onze ervaring leert dat veel deelnemers, ook bij de ‘normale’ edities, de dag van het evenement zelf inschrijven. We vragen wel dat de lopers zich aan het bepijlde en uitgestippelde parcours houden, dat er als volgt uitziet: Ingang Kasteel Wallemote, Kokelarestraat, Wolvenhofstraat, Bosdreef, Hollebeekstraat, Woestijnstraat, Klare Grachtstraat en terug naar de ingang van Wallemote via de Kokelarestraat. Je kan lopen met je smartphone en de Strava-app, waar je jouw prestaties en tijd kunt bijhouden. Wie zonder smartphone en zonder Strava loopt, kan zijn gelopen tijd doorgeven aan Ivac.”

(Ivan Balliu)

Meer info op http://www.ivac-izegem.be of op Facebookpagina Ivac Izegem.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.