Ann Devos start met geven van workshops klei draaien

Ann aan het werk in haar eigen atelier. (foto JT)
Ann aan het werk in haar eigen atelier. (foto JT)
John Taillieu
John Taillieu Medewerker KW

Ann Devos volgde vier jaar geleden een workshop klei draaien. Sindsdien liet die microbe haar niet meer los. Ze schreef zich in voor verschillende cursussen en kreeg les van personen met tonnen ervaring. Nu is ze klaar om zelf workshops te geven.

Ann Devos is kleuterleidster in Woesten maar haar grote passie voor kleidraaischijven begint steeds meer van haar tijd te vergen.

“Ik schreef me in juli 2017 in voor een workshop in Kortrijk”, opent An. “Ik was heel enthousiast maar tegelijk vertrok ik ook met een klein hartje. Een week lang kregen we elke voormiddag les. Toen die week over was, wist ik het: ik wil hierin verder doen.”

“De kleiateliers waren toen een hype want er was bijna nergens plaats om in te schrijven. Uiteindelijk schreef ik me in Torhout in. Daar volgde ik een half jaar lang wekelijks les. Ik heb toen ook nog les gevolgd in Kortrijk, Ieper, zelfs in Frankrijk. Het is belangrijk om verschillende lesgevers te zien. Ieder heeft wel zijn eigen ingevingen. Het is overigens heel lang oefenen om het volledig onder de knie te krijgen.”

Dat vele oefenen heeft al zijn vruchten afgeworpen en nu wil Ann zelf andere mensen een introductie geven. Ze maakt ook zaken op bestelling. Zo was het erg druk rond Moeder- en Vaderdag. Vooral tapaspotjes waren erg in trek voor de papa’s.

Binnenkort start Ann met het geven van workshops. “Ik heb mijn eigen atelier dat tijdens de coronaperiode verder werd aangepast. Ik heb vier draaischijven staan. Mensen die zich inschrijven voor de workshops hoeven helemaal geen voorkennis te hebben.”

Opendeurweekend

“In september start ik ook voor het eerst met een lessenreeks van tien weken. Daarbovenop komen er ook workshops bloemen maken.”

“Mensen die informatie willen, kunnen eens langskomen tijdens mijn opendeurweekend op vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 juni.”

Ann is terug te vinden op Instagram en Facebook onder KerAnniek. De opendeur vindt plaats in de Kortemarkstraat 44D op vrijdag 25 juni van 18 tot 22 uur, op zaterdag 26 juni en zondag 27 juni telkens van 10 tot 12 uur en van 13.30 tot 18 uur. (JT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.