Ambiance troef bij 25ste Walvissloepenrace KRNSO

© (Foto FRO)
Fons Roets
Fons Roets Medewerker KW

Negentien bedrijventeams hebben deelgenomen aan de 25ste editie van de Walvissloepenrace, één van de hoogtepunten van het 150 jaar jubileum van de Koninklijke Roei- en Nautische Kring Oostende.

Na een aangename en tevens boeiende namiddag werden het damesteam van Billy’s Whiskey Bar en het team van NV Lithobeton gehuldigd als winnaars. De sportieve namiddag werd afgesloten met een gezellige barbecue voor organisatoren, deelnemende teams en supporters. Vorig jaar kon dit evenement niet doorgaan, nu was ambiance troef.

Na de twee schiftingen tegen de tijd werden de finales samengesteld en werd voor de plaatsen geroeid: heen en terug met teams van zes roeiers en een stuurman in een zware walvissloep. De finale bij de dames werd gewonnen door het team van oud-roeisters en sportieve dames, DT Billy’s Whiskey Bar. Ze versloegen vlot hun tegenstanders van DT Dentius, een ploeg van orthodontisten van tandarts Callebout Bredene.

Bij de heren hernieuwde het team van NV Lithobeton zijn zege van 2019. Kapitein Geert Poppe, 30 jaar bij de firma en voor de zestiende keer present op het water, mocht voor de derde keer de trofee Willy Versluys in ontvangst nemen. Het team bestond uit Geert (x2), Francis, Jarne, Filip, Sven en Zoë. De verliezende finalist, debutant Vip Fit, had zijn start gemist en finishte op enkele lengten.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.