Alsof Tinekesfeesten nooit zijn weggeweest

© Kurt De Schuytener
Carlo Herpoel
Carlo Herpoel Medewerker KW

Wie dacht dat Heule feesten verleerd is, dacht verkeerd. Sfeer en gezelligheid troef in de gemeente, die vier dagen volledig in de ban is van de verkiezingen van het 57ste Tineke van Heule. Het ‘circus’ is begonnen, zoals het thema het wil.

Op vrijdagavond gingen de Tinekesfeesten in Heule van start. Veel bekijks tijdens de optocht van de kandidaten op mooi gepimpte fietsen, helemaal in circusstijl. Net voor de optocht van de kandidaten ontstond even paniek door een regenbui. Gelukkig dacht de zon er anders over. Vlug stoelen en tafels droogwrijven en Heule kon verderfeesten tijdens een mooie avond.

Sterke kandidaten

Tijdens het voorstellingsmoment bleek dat alle kandidaten aan elkaar gewaagd zijn. Kenmerkend zijn de acht supportersgroepen. Het is dit jaar uitzonderlijk hoeveel supporters er achter de Tinekeskandidaten staan, allemaal ondergedompeld in het circusgebeuren. Acrobaten, steltlopers en veel clowns in felle kleuren sierden het centrum.

© Kurt De Schuytener

En de coronazorgen? Die leken even verdwenen. De Tinekeswerkgroep heeft alles tot in de puntjes geregeld en slaagt erin om een coronaproof editie te organiseren. Iedereen vindt zijn ding in het programma. Ook de jaarlijkse avondmarktbezoekers waren van de partij. Supporters verbroederen aan het Tinekesvat.

© Kurt De Schuytener

De jeugd kon in de feesttent terug uit de bol gaan tijdens de traditionele ‘Friday Beats’. Het DJ-programma was er weer ‘boenk’ op. De buurtbewoners slapen iets minder, maar laten het niet aan hun hart komen. Wat moet Heule nog meer hebben na twee jaar wachten geen Tinekesfeesten…? Haar Tineke!

© Kurt De Schuytener

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier