Alle buitenschoolse activiteiten in Wervik opgeschort tot en met 5 april

Georganiseerd vrijetijdsaanbod voor kinderen en jongeren kan niet tot en met 5 april.© Getty Images/Westend61
Georganiseerd vrijetijdsaanbod voor kinderen en jongeren kan niet tot en met 5 april.© Getty Images/Westend61
Redactie KW

Alle buitenschoolse activiteiten voor kinderen en jongeren tot en met 18 jaar zijn in Wervik tot en met komende paasmaandag 5 april opgeschort. Burgemeester Youro Casier (Vooruit) nam die beslissing op basis van de cijfers van het aantal besmettingen door corona.

Van 18 tot en met 24 maart waren er 101 besmettingen en dringen extra maatregelen zich op. Ook al door een overschrijding van de risicogrens. Het grootste aantal besmettingen voor Wervik bevindt zich trouwens in de leeftijdsgroepen van 0 tot 9 en van 10 tot 19 jaar. Dit voor ruim 40 procent.

Geen georganiseerd vrijetijdsaanbod

Er mag dus geen georganiseerd vrijetijdsaanbod voorzien worden door verenigingen, geen sportlessen en geen trainingen door sportverenigingen, geen lessen binnen het deeltijds kunstonderwijs, muziekacademie en academie voor beeld & woord. Activiteiten van jeugdbewegingen Chiro en KSA zijn ook geschrapt. Evenals georganiseerde activiteiten van culturele verenigingen.

Niet-georganiseerde vrijetijdsbesteding kan wel nog altijd. Bijvoorbeeld gaan fietsen, zwemmen of voetballen met enkele vrienden. Bij deze activiteiten moeten de federale sanitaire maatregelen en het samenscholingsverbod strikt opgevolgd worden.

Sportkampen en voetbalkamp gaan wel door

Volgende week tijdens de eerste week van de paasvakantie zijn er vanaf dinsdag de sportkampen van Be-Strong en een voetbalkamp van Eendracht Wervik en kunnen die dus doorgaan. (EDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.