Alexander Camerlynck verkoopt zijn collectie oldtimer-Mercedessen: “Ik ben blij dat ik ze allemaal in één keer heb kunnen verkopen”

Alexander Camerlynck bij de vier Mercedessen die hij verkocht en bijgevolg van Lo naar Oostakker verhuizen. (foto KVCL)
Koen Van Colen
Koen Van Colen Medewerker KW

Alexander Camerlynck (36) uit Ternat (Vlaams-Brabant), maar afkomstig uit Lo, verkocht zijn collectie witte oldtimer-Mercedessen. Hij voerde er tal van vrienden mee rond tijdens hun huwelijk. Maar wegens tijdsgebrek deed hij de auto’s nu van de hand.

Alexander Camerlynck startte zijn verzameling in 2003 met de wagen van zijn vader Stefaan, een witte Mercedes 200 uit 1978. Hij breidde zijn collectie in de loop der jaren verder uit met een Mercedes 220 diesel uit 1977, een Mercedes 200 benzine uit 1982, een Mercedes 200 benzine uit 1985 (het geboortejaar van Alexander) en als pronkstuk een Mercedes limousine die plaatsbiedt aan acht personen met een 6-cilinder van 2.500 cc onder motorkap.

Verpleegkundige

Alexander woont samen met zijn vrouw Grace Aerts en hun kindje al enkele jaren in Ternat. Tijdsgebrek en de afstand tussen Ternat en Lo deden hem beslissen om de bolides te verkopen.

“Ik werk als verpleegkundige in het UZ Brussel”, zegt hij. “Daarnaast geef ik met mijn bedrijfje AC Saves Lives ook EHBO-opleidingen aan bedrijven, kinderdagverblijven, verenigingen en particulieren over het hele land. De auto’s staan allemaal nog in Lo in een loods van mijn ouders. Ik wil ze niet laten verkommeren en daarom worden ze verkocht.”

“De auto’s heb ik voor zover mogelijk altijd zelf onderhouden”, zegt de uit Lo afkomstige autoliefhebber. “Grotere reparaties liet ik door iemand anders uitvoeren. Aan de limousine hangt trouwens een mooi verhaal vast. Ik liet die namelijk volledig op punt zetten in Polen. Dat was een fantastisch en leuk project. Via foto’s die ze doorstuurden kon ik de evolutie van de renovatie op de voet volgen.”

Huwelijken

“Het is toch wel met pijn in het hart dat ik de auto’s van de hand doe”, gaat de verpleger verder. “Ik bewaar er veel mooie herinneringen aan. Zelf deed ik er veel ritjes mee, maar ik heb ook heel wat vrienden in vervoerd. Sommige reageerden nogal nostalgisch toen ze vernamen dat ik de Mercedessen verkocht waarmee ik hen op hun huwelijksdag heb rondgereden. Dat doet toch wel iets.”

Toen Alexander vorige week de wagens te koop zette, kwamen er verschillende reacties. Ondertussen is er ook al een koper gevonden. “De zaakvoerder van Gebroeders Dobbelaere Transport uit Oostakker kocht de vier berlines”, zegt Alexander. “Ik ben blij dat ik ze allemaal in één keer kon verkopen. Zo moet ik niet telkens vanuit Ternat naar Lo afzakken om met een potentiële koper te onderhandelen. De auto’s zijn nu in goede handen, want de nieuwe eigenaar is net als ik een autoliefhebber. Ik wens hem er het allerbeste mee.”

Limousine

Het Mercedes-hoofdstuk is trouwens nog niet volledig afgesloten. “De limousine hou ik nog”, zegt Alexander. “En ik heb ook nog een Mercedes 170s uit 1952. Weliswaar geen witte, maar een zwarte. Die is niet te koop.”

Ondertussen is Alexander al gestart met een volgend project dat echter niets met auto’s te maken heeft. “We kochten het huis van de grootouders van mijn vrouw in Ternat”, besluit hij. “We zijn het volledig aan het renoveren. Normaal trekken we er binnen drie maanden in.”

(KVC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier