280 deelnemers op 13de editie van Oostende Koerst

Het podium van het BK voor Bedrijventeams. © FRO
Redactie KW

Zondag 11 september vond in de Vuurtorenwijk in Oostende de 13de editie van Oostende Koerst plaats. De organisator, wielerclub Bidonvelo mocht 280 renners verwelkomen voor drie wedstrijden: Oostende Koerst voor wielerteams, Oostende Koerst voor dames en het officieus Belgisch Kampioenschap voor Bedrijventeams.

Het team van Douchy-Berton 1 behaalde de overwinning bij Oostende Koerst voor ploegen (45 km), De Kostoos 2 en De Eastenders 1 vervoegden het podium.

Aan Oostende Koerst voor dames (34 km) namen 37 deelnemers deel. Het bleef spannend tot het einde. Uiteindelijk toonde de 27-jarige Fien Corteville uit Izegem zich de snelste van de vijf koplopers. Ze won voor Sylvia Debboudt (Zottegem) en Haike Heddebouw (Wingene). Op het podium werden ze gefeliciteerd door de meter van Oostende Koerst 2022, tv-presentatrice en oud-renster Ine Beyen.

Er kwamen op het BK voor Bedrijventeams 37 teams met een totaal van 175 renners aan de start. De wedstrijd kende drie onderdelen: een tijdrit, een criterium en een sprintnummer. Na een spannende strijd ging de eerste plaats naar het Belgian Cycling Team uit Wetteren. De tweede plaats was voor BD Aalst. EY Drongen kwam als derde op het podium.

(FRO)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier