Vrije School De Vlam steunt animatieteam Wintershove

We zien Kris Devloo, Wim Ivens (zaakvoerder Special Ad) en Bart Man.© EG
We zien Kris Devloo, Wim Ivens (zaakvoerder Special Ad) en Bart Man.© EG
Redactie KW

Het animatieteam van woonzorgcentrum Wintershove in Vlamertinge mocht onlangs een cheque van 2.500 euro in ontvangst nemen. Dit bedrag werd verzameld via publiciteit op de nieuwe bus van vrije basisschool De Vlam.

“In de vrije basisschool De Vlam is de bus een jarenlange traditie”, vertelt Kris Devloo, directeur van de school. “De bus wordt gebruikt voor het vervoer van leerlingen op leeruitstap. Daarnaast wordt de bus ook dagelijks ingezet voor het vervoer van de kleuters uit de voorschoolse opvang in het centrum naar de Brandhoek. Dit is een mooie service naar die ouders toe. De leefbaarheid van deze wijkafdeling is sterk afhankelijk van het vervoer tussen beide vestigingen.”

“Gezien onze eigen schoolbus zijn beste tijd heeft gehad, gingen we op zoek naar betaalbare oplossingen”, vervolgt Kris Devloo. “In onze zoektocht kwamen we in contact met de gespecialiseerde onderneming Special Ad, vertegenwoordigd door Wim Ivens. Via hen kregen we de mogelijkheid om over een minibus te beschikken. Zij halen de nodige middelen uit de verkoop van advertentieruimte op het minibusje. Het mooie aan dit verhaal is dat we ook een goed doel kunnen steunen. We kozen met de school voor onze buren, meer bepaald het animatieteam van wzc Wintershove Vlamertinge.”

Samenwerking

“Wij hebben al jaren een samenwerkingsverband tussen Wintershove en de school”, pikt Bart Man, directeur van Wintershove, in. “De kleuters uit de Brandhoek en uit de tweede kleuterklas komen maandelijks langs bij de bewoners om samen te zingen, dansen, tekenen en puzzelen. Eenmaal per jaar gaan een aantal bewoners naar de school voor een activiteitennamiddag. Eigenlijk zijn deze kleuters een ‘mini-animatieteam’ voor de bewoners. Ze kijken steeds uit naar deze momenten. In Wintershove is er een prachtige ploeg wekelijks aan het werk om allerlei activiteiten te verzorgen voor de bewoners. Heel wat personeel en tal van vrijwilligers doen dit met erg veel enthousiasme. De financiële bijdrage van 2.500 euro die wij van de school ontvangen, komt bijzonder gelegen. We denken eraan om bewegingstoestellen te kopen die we buiten kunnen opstellen op het grasveld tussen de school en het woonzorgcentrum. Op die manier kunnen zowel onze ouderen als de kinderen er samen van genieten.” (EG)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.