Vrije basisschool De Horizon in Koolskamp opent serre voor schoolmoestuin

De leerlingen van vrije basischool De Horizon.
De leerlingen van vrije basischool De Horizon.
Redactie KW

De school in Koolskamp kocht een serre aan voor de moestuin. De serre zal de hele oppervlakte van de moestuin innemen, omdat de school ‘de seizoenen wat wil verlengen’. De serre zal dinsdag officieel worden geopend.

Vrije basisschool De Horizon in Koolskamp is een groene school. Sinds kort werd de speelplaats omgebouwd tot een speelplaats waar kinderen kunnen ravotten in het gras en kampen bouwen met natuurlijke materialen. Al jarenlang worden er verse groenten gekweekt door het vijfde leerjaar in de eigen schoolmoestuin. De kinderen leren in de klas niet alleen de theorie rond ecologisch tuinieren, ze kunnen hun lessen ook in de praktijk omzetten en aan de werkelijkheid toetsen.

Samen met hun ‘groene’ juf trekt deze klasgroep ook gedurende 10 weken afwisselend met de zesdes week om week telkens een halve dag naar een dichtbijgelegen boerderij om ook daar in de buitenlucht les te volgen. De groep die op school blijft, krijgt van de ‘groene’ meester Johan buitenlessen over gelijkaardige leerstof. Jaarlijks verwerkt de school de zelfgekweekte groentjes tot soep, die ze dan ook op school verkopen aan de kinderen, ouders en sympathisanten.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.