Vrijdagmarkt en boerenmarkt terug van weggeweest in Eernegem

Geen te drukke dinsdagmarkt is alvast ideaal om de nodige afstand te houden. © Stefaan Beel
Redactie KW

De vrijdagmarkt in Eernegem start opnieuw op vrijdag 22 mei. Om te voldoen aan de opgelegde regels voor de organisatie van de markten, gaat de markt door op het Kasseileggersplein. Hier is voldoende ruimte om alles in veilige omstandigheden te laten doorgaan.

Er is een aparte in- en uitgang aanwezig en er is een circulatieplan (éénrichtingsverkeer) aangeduid met borden. Er mogen maximum 90 personen tegelijk aanwezig zijn op de markt. Dit zal geteld worden. Zowel het gemeentebestuur als alle marktkramers voorzien voldoende handontsmetting. Mondmaskers zijn verplicht voor de marktkramers en hun personeelsleden. Voor de bezoekers zijn mondmaskers sterk aangeraden.

Het is niet de bedoeling om op de markt te blijven rondhangen, een babbeltje te slaan of ter plaatse eten en drinken te consumeren. Het lokaal bestuur roept op om steeds voldoende afstand te houden en geduldig te zijn als je naar de markt komt. Ook de boerenmarkt gaat vanaf zaterdag 23 mei terug van start. Ook op het Kasseileggersplein. Ook hier vragen ze om het circulatieplan te volgen, voldoende afstand te houden en de hygiënemaatregelen te respecteren.

(RI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier