https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Vrijdag start nieuwe fase in heraanleg Noordlaan in Torhout

De werfwissel gebeurt op vrijdag 24 september in de vroege morgen. Dan verschuift het verkeer van de zuid- naar de noordzijde van de Noordlaan. © Johan Sabbe
Johan Sabbe

Op vrijdag 24 september gaat de heraanleg van de Noordlaan in Torhout, zeg maar een deel van de ring, een nieuwe fase in. Dan kan het verkeer op de noordkant van de weg terecht en schuift de werf door naar de zuidkant nabij de sportvelden tussen de Aartrijkestraat en de Industrielaan.

De grootste rioleringswerkzaamheden zijn achter de rug, dus wordt er nu volop gefocust op het nieuwe straatbeeld, met de afwerking van de hoofdweg en de ventwegen. Ook na de werfwissel van vrijdag kan het verkeer in beide richtingen de Noordlaan blijven gebruiken. Wel werd, in het kader van de verhuizing van de woensdagmarkt naar de Industrielaan, die kant van de weg sinds dinsdag 21 september dichtgezet.

Oversteek voor fietsers aan Aartrijkestraat

Vanaf nu kun je als automobilist op het kruispunt met de Industrielaan, komende vanuit de richting Aartrijke, naar rechts op de Noordlaan rijden. Komende vanaf Brugge kun je vanop de Noordlaan rechts afslaan in de Industrielaan. Op dat kruispunt is er geen doorgang voor fietsers en voetgangers. Die moeten de beveiligde oversteek aan de Aartrijkestraat gebruiken.

Op het kruispunt met de Aartrijkestraat zal het verkeer vanaf Aartrijke de Noordlaan enkel kunnen kruisen. Gemotoriseerd verkeer op de Noordlaan, komende van Brugge, kan niet richting Aartrijke afslaan.

“De afslagbewegingen aan de zijde van het stadscentrum blijven er dezelfde als de voorbije weken”, legt directeur Ruimte An Wostyn uit. “Vanuit de richting van het stadskantoor kun je rechtdoor naar Aartrijke of rechtsaf richting Brugge. Komende vanuit de richting Roeselare kun je rechtdoor richting Brugge en rechts afslaan naar het stadscentrum, maar naar links richting Aartrijke rijden, is niet toegestaan. Ook is het verboden om vanuit de richting Brugge links naar het centrum af te slaan.”

Nog een grote rioolverbinding in het voorjaar

De beveiligde oversteek voor fietsers en voetgangers ter hoogte van de Aartrijkestraat blijft behouden, net als de werflichten voor de aansturing van het verkeer.

“Alle bedrijven aan de noordzijde van de Noordlaan kunnen vanaf nu via hun definitieve opritten bereikt worden”, vult schepen van Openbare Werken Hans Blomme aan. “Na de afwerking van deze nieuwe fase volgt er nog één belangrijke rioolverbinding ter hoogte van de Bruggestraat: ten noorden van de rotonde. Dat project staat gepland voor februari en maart 2022.”

Om zijn timing na te komen, heeft de aannemer momenteel geluk met het mooie nazomerweer. Al kan dat snel veranderen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.