"De stad Oostende, met burgemeester Bart Tommelein op kop, willen de catering, de gezinszorg en de aanvullende thuiszorg van het Sociaal Huis Oostende privatiseren", klinkt het bij het ACV. "Onder het mom dat dit niet langer kerntaken van een openbaar bestuur zijn, krijgen de getroffen personeelsleden een bitter koude decembermaand. De gemeenteraad van zaterdag 14 december zou dit voornemen tot privatisering moeten bekrachtigen. De catering bevoorraadt onder meer het ziekenhuis AZ Sint-Jan campus Serrruys, de openbare woonzorgcentra van Oostende, de bijzondere jeugdzorg De Brem en De Bolle, de stedelijke dienstencentra, de daklozencentra..."

Het stadsbestuur benadrukte dat er geen ontslagen zouden vallen, maar de vakbonden ACV Openbare Diensten, COV en VSOA blijven zich verzetten tegen de plannen. "Zorg en voeding zijn basisbehoeftes en behoren dus tot de kerntaken van een openbaar bestuur."

Het personeelsrestaurant De Boarebreker blijft nog tot aan de gemeenteraad gesloten. Het vakbondsfront heeft een actieaanzegging voor onbepaalde duur ingediend. "Op vrijdag 6 december is er alvast een stakingsdag voor alle personeel en zal er - als teken van protest - een stille tocht van het Sociaal Huis naar het stadhuis trekken." (GLO)

"De stad Oostende, met burgemeester Bart Tommelein op kop, willen de catering, de gezinszorg en de aanvullende thuiszorg van het Sociaal Huis Oostende privatiseren", klinkt het bij het ACV. "Onder het mom dat dit niet langer kerntaken van een openbaar bestuur zijn, krijgen de getroffen personeelsleden een bitter koude decembermaand. De gemeenteraad van zaterdag 14 december zou dit voornemen tot privatisering moeten bekrachtigen. De catering bevoorraadt onder meer het ziekenhuis AZ Sint-Jan campus Serrruys, de openbare woonzorgcentra van Oostende, de bijzondere jeugdzorg De Brem en De Bolle, de stedelijke dienstencentra, de daklozencentra..."Het stadsbestuur benadrukte dat er geen ontslagen zouden vallen, maar de vakbonden ACV Openbare Diensten, COV en VSOA blijven zich verzetten tegen de plannen. "Zorg en voeding zijn basisbehoeftes en behoren dus tot de kerntaken van een openbaar bestuur."Het personeelsrestaurant De Boarebreker blijft nog tot aan de gemeenteraad gesloten. Het vakbondsfront heeft een actieaanzegging voor onbepaalde duur ingediend. "Op vrijdag 6 december is er alvast een stakingsdag voor alle personeel en zal er - als teken van protest - een stille tocht van het Sociaal Huis naar het stadhuis trekken." (GLO)