Vrij uitgebreide kermis in Beveren-aan-de-IJzer

© AB
Redactie KW

Op zondag 13 september zal er dan toch een kermissfeer hangen in het centrum van de kleine Alveringemse deelgemeente. Er staan drie kermiskramen, er zijn twee optredens en bij de stand van Think-Pink kan men verse pannenkoeken ophalen.

Het feestcomité van Izenberge durfde half augustus niets te organiseren en ook in Hoogstade staan er geen foorkramers voor het jaarlijkse kermisweekend. Daar rijden op kermiszondag enkel wat oldtimer tractoren uit om nadien in mekaars gezelschap een picon te drinken. Stavele haalde eind augustus relatief gedurfd uit door twee kermiskramen naar het marktplein te halen. Alles was daar wel zeer goed georganiseerd, van drukte was geen sprake en alles verliep voorspoedig.

“Er staat op onze kermis een eendjeskraam, paardenmolen en schietkraam”, zegt voorzitter van het feestcomité Frank Boussemaere. “De drie kramen zijn eigendom van dezelfde uitbater. Of alles coronaproof georganiseerd is? Uiteraard! Er staat handgel, we voorzien een aparte in -en uitgang, het mondmasker is verplicht en wie op het parcours wandelt, moet voldoende afstand houden. Ons comité is aanwezig om mee te zorgen dat alles veilig verloopt.”

Om 15 uur en 17u30 organiseert Sonja van dorpscafé ‘t Geheim Spoor twee muzikale optredens in openlucht.

(AB)

De foorkramer uit Roeselare liet op vrijdagavond al even de paardenmolen draaien.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier