Vriendinnen openen winterbar met knipoog naar vroeger

© AVH
Redactie KW

Ellyn Cobbaert (27) en Jessica Vercruysse (27) openen op 5 november een winterbar in de gerenoveerde schuur van hun grootouders in Beernem. Met hun winterbar ‘Marichel’ brengen ze de klanten terug naar de sfeer van vroeger: vintage en fancy.

Ellyn werkt bij New Holland en Jessica is architecte. Toch baten ze vanaf volgende week samen een horecazaak uit. De oude schuur naast het huis van de grootouders van Ellyn stond al jarenlang te verkommeren en daar moest iets mee gebeuren: “De schuur stak vol spullen van de hele familie en wij wilden daar iets mee doen. Ook oma was meteen fan!”, vertelt Ellyn Cobbaert.

“Wij zijn vriendinnen sinds we klein zijn, de stap om samen iets te ondernemen, was rap gemaakt”, vult Jessica aan.

Sinds augustus 2020 werkt het duo aan de voorbereidingen van hun winterbar ‘Marichel’, een verwijzing naar hun grootvaders Marcel en Michel. De dames zullen de winterbar openen naast hun voltijdse job, van vrijdag tot en met zondag.

Nadat de schuur een gloednieuw dak kreeg, werd ze ingericht met retromeubels. “Wij willen de stijl van vroeger terugbrengen. Wij kleden ons erg graag eens op en willen dat ook aan onze klanten tonen. Vroeger was dat zelfs de standaard”, lacht Ellyn Cobbaert. “Het is niet de bedoeling dat je hier altijd in kostuum of galakleed binnenkomt, maar we willen wel die sfeer creëren”, vertelt Jessica Vercruysse.

Grote kerstboom

Ook in drank en hapjes vindt de klant een knipoog naar vroeger terug. “We hebben zelf étagères gemaakt en zullen daarop hapjes van vroeger serveren. Bovendien hebben we zelf uit metaal boompjes vervaardigd. Die serveren we dan als ‘plateau’ cocktails of shotjes”, zegt Ellyn.

De hele zaak werd ingericht in donkerrode, groene en gouden kleuren. De dames restaureerden zelf een bar en maakten een zitbank met zelfgemaakte kussens.

“Ook de kerstsfeer staat centraal. Wij houden van die periode en gaan liefst ‘all the way’. Er komt dus ook een grote kerstboom!”, lacht Jessica.

Op zaterdag 20 november organiseren de dames in hun winterbar een après-skifeestje waarbij catering en sfeer worden omgetoverd in die van een Oostenrijkse berghut. (AVH)

Info: www.winterbarmarichel.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.