Vriendinnen Janneke en Hanne inspireren via Instagram

Janneke met zoon Morris en Hanne met dochter Kato bij enkele spullen uit het brein van Janneke en de lekkere bakcreaties van Hanne. © MVD
Redactie KW

Janneke Holvoet (38) en Hanne Desodt (36) stellen sinds enkele maanden hun creativiteit en ervaring voor iedereen ter beschikking. Hun pagina’s op Instagram puilen uit van frisse ideeën en zijn voor iedereen toegankelijk. “Wij helpen graag en appreciëren de dankbaarheid”, vertellen ze.

Janneke en Hanne zijn al en kwarteeuw vriendinnen. “Wij waren samen bij de Deerlijkse scouts en beleefden er heerlijke dagen. Wij zaten op kot in Gent en gingen samen op reis. En nu zijn we samen aan een creatieve hobby toe.”

Voor Janneke Holvoet, zorgleerkracht in een basisschool bij Brussel, is de trein de plaats om niet alleen schoolwerk te behartigen, maar ook om spullen te bedenken voor baby’s en peuters. “Ik ben moeder van een peuter en bedenk zelf veel speelgoed dat echt niet duur hoeft te zijn. Het bedenken van ideetjes voor activiteiten hoort erbij. Hierbij ligt de klemtoon op het creatief spelen, motoriek en natuur. Ook het ‘open ended play’ is een facet. Dit is speelgoed waarbij het kind zelf zijn eigen spel kan bedenken.”

Haar zoontje Morris mag alles uittesten en dit geeft soms een extra invalshoek. Kiezen uit de 200 voorbeelden die op haar Instagrampagina staan, vindt Janneke heel moeilijk. “Ik zet twee keer per week enkele ideeën online. Eenvoudig: boven een plastic doosje worden elastiekjes gespannen zodat het moeilijker wordt om bijvoorbeeld rozijnen uit het doosje te nemen. In de douche meng ik scheerschuim met kleurstoffen en er mag geschilderd worden. Memorie kan je botvieren op allerhande manieren.”

Voornemen

Hanne Desodt, leerkracht van opleiding en thans thuisblijfmama, houdt er een andere levensstijl op na. “Ik was helemaal niet sportief en wilde meer dan een paar kilo’s kwijt. Ik at en snoepte te veel maar wilde dit zelf veranderen. Ik ging op zoek naar iets dat haalbaar was en vond het in het vastendieet. Dat houdt in dat je je maaltijden binnen een periode van acht uren plant en dan gedurende zestien uren vooral drinkt. Ik moet eerlijk zeggen dat ik dit op de weekdagen respecteer en dat het in het weekend iets losser is.”

De kilo’s gingen er, mede door het sporten, makkelijk af. “Vijftien kilo in zes maanden tijd”, vertelt ze trots. “Ook lopen blijkt mijn ding. Ik achtte het niet voor mogelijk maar ik loop nu 8 à 10 km. Samen met Janneke heb ik het voornemen gemaakt om de 15 km van de kerstcorrida te lopen.”

Dankbare mensen

De zoektocht naar gezonde tussendoortjes, op een originele manier gepresenteerd, draagt bij tot het volharden. “Ik heb een eigen moestuin en voor de kinderen is dit bijzonder leuk. Ik bak en maak samen met hen allerhande gezonds klaar. Een creatieve invulling of een benaming zoals ‘fruitpizza’ dat helpt ook, samen met een mooie presentatie. Ook sporten doen we vaak samen. Waar het kan, vergezelt een van de kinderen mij tijdens het joggen.”

Ook Hanne deelt dit alles via Instagram met anderen die hetzelfde beogen. “Wij vinden elkaar, helpen elkaar en lezen ervaringen. Dit motiveert om te blijven volharden in gezonde voeding en sportief zijn. Ik ervaar positieve en dankbare mensen op Instagram. Sommigen noemen mij zelfs ‘coach’ en dat streelt mijn ego.”

Info: Instagram Hanne: hanne_desodt, Instagram Janneke: game. of. toddlers

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.