Vriendin van overleden triatleet maakt belofte waar: eerbetoon aan Kasper

Kasper Lagae (31) overleed in maart 2020 en dat veroorzaakte een schokgolf in de triatlonwereld. Maar natuurlijk ook bij zijn vele vrienden en familie. Als eerbetoon heeft zijn vriendin Stephanie Vanhooren de corona-editie van de San Silvester Cross gelopen. “Ik had beloofd op het podium te staan en dat is me gelukt.” En dat is de organisatie ook niet ontgaan.

Gianni Vanhoornen nam deze selfie met achter hem zijn zus Stephanie, Sven Vandenbroucke en Nico De Neef. (gf)
Gianni Vanhoornen nam deze selfie met achter hem zijn zus Stephanie, Sven Vandenbroucke en Nico De Neef. (gf)

Komende zaterdag vindt in Rollegem-Kapelle de prijsuitreiking plaats van de corona-editie van de Winkelse San Silvester Cross. Er worden enkel sportiviteitsprijzen uitgereikt. Niet de prestatie of snelheid was het belangrijkste, wel de deelname. Maar er wordt ook één uitzondering gemaakt: “Kasper Lagae was een trouwe San Silvester Crosser. Hij stond hier elk jaar aan de start en mocht er een gewone editie geweest zijn, dan hadden wij zeker en vast een minuut stilte gehouden. Maar ondertussen kregen we weet van het initiatief van zijn vriendin Stephanie en we besloten om haar prestatie die ze voor Kasper neerzette met een ruiker bloemen te bedenken”, vertelt Stijn Thermote van het San Silvester-comité.

Haarband van Kasper

Stephanie Vanhooren had aan haar Kasper beloofd om een prestatie neer te zetten en dat deed ze uiteindelijk op de San Silvestercross. “Vorig jaar hadden we die nog samen gelopen. Ik heb veel getraind en zo belandde ik op het podium als tweede dame. Met een gemiddelde van 4 minuten 50 seconden per kilometer haalde ik mijn doel. Ik moet wel zeggen dat ik de laatste kilometer tegen de verzuring aan zat. Ik liep met de muziek van Kasper in mijn oortjes en met ons gezelschap droegen we allemaal een haarband van Kasper, iets waar hij bekend om stond. Het was uiteraard ook emotioneel. Ook de ouders van Kasper kwamen ons op verschillende plaatsen langs het parcours aanmoedigen. Onderweg kreeg ik ook het gezelschap van mijn broer Gianni en twee toppers en vrienden van Kasper. Sven Vandenbroucke won vorig jaar de kwarttriatlon van Izegem, Nico De Neef is een ultraloper die vorig jaar zijn vriendin verloor in een vliegtuigcrash. Het was best emotioneel voor ons allemaal natuurlijk, maar ik ben blij dat ik het tot een goed einde heb gebracht.”

Ondertussen bereddert Stephanie zich en voelt ze zich de ene dag beter dan de andere. “Ik ben nu ook met triatlon begonnen en train nu om een wedstrijd te kunnen afwerken. Ook dat doe ik voor Kasper.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.