Vriendenteams uit Torhout en Zedelgem lopen samen tegen kanker

Vijf van de acht lopers van de twee M-Fit-teams: v.l.n.r. Lore Cortvriendt, Melanie Vervalle, Gerd De Bruycker, Sofie Vercarre en Nathalie Pluvier. Op zaterdag 9 februari organiseren ze een benefiet in Wijnendale. © foto JS
Johan Sabbe

Twee teams van elk vier sportievelingen nemen op zondag 24 maart in en om De Schorre in Boom deel aan de tweede editie van de 100 km-run voor Kom op tegen Kanker. Om de vereiste 5.000 euro voor het goede doel bijeen te krijgen, organiseren ze op 9 februari een happening in Wijnendale.

Melanie Vervalle, als personal coach al zo’n acht jaar zaakvoerder van M-Fit langs de Torhoutsesteenweg in Veldegem, stak het vuur aan de lont. “Toen een vriendin herviel van kanker, voelde ik me machteloos”, zegt ze. “Ik wou per se iets ten voordele van het kankeronderzoek op poten zetten. Ik hoorde over de 100 km-run in Boom en slaagde er op de valreep in om nog twee teams van M-Fit in te schrijven. Per ploeg van vier lopers dienen we 2.500 euro voor Kom op tegen Kanker bijeen te sparen. In Boom loopt er van elk team iemand 40 km, iemand 30 km, iemand 20 km en iemand 10 km, of 100 km in totaal.”

Melanie loopt marathons en zag de 40 km wel zitten, maar een week geleden kruiste een verdwaalde okkernoot haar weg en brak ze bij het uitglijden haar voet. Of ze op 24 maart zelf zal kunnen deelnemen, is dus onzeker. Wellicht hooguit de 10 km.

Amusante wintermarkt

Melanie vond zeven dames en heren bereid om met haar de twee teams te bevolken: haar man Gerd De Bruycker, de Torhoutse Lore Cortvriendt van Brasserie Heuvelhof, Lores zus Céline, marathonloopster Sofie Vercarre uit Zedelgem en haar man Frederic D’Hiet en Nathalie Pluvier uit Zerkegem en haar man Steve Timmermans. Nathalie is niet de eerste de beste: ze zegevierde vorig jaar bij de dames in de marathon van de Nacht van Vlaanderen en won ook al de In Flanders Fields Marathon. Hoe de verdeling van de ploegen precies zal gebeuren, is nog niet uitgemaakt, al zullen Nathalie en Sofie wellicht de 40 km lopen.

Om geld in het laatje te krijgen, verkopen de acht lopers kwaliteitschampagne (25 euro) en organiseren op zaterdag 9 februari een recreatief loopje of wandelingetje van naar keuze 3,5 of 5 km in en om Wijnendalebos. De start heeft tussen 13.30 en 16 uur plaats in Brasserie Heuvelhof in de Oostendestraat. Daar heeft tevens een amusante wintermarkt plaats met een drankje, een hapje en allerhande leuke spulletjes. Deelnemen kost 10 euro. Kinderen hoeven echter niets te betalen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier