Vriendenkring politie Riho organiseert Taptoe in Rumbeke

Op de foto herkennen we Harry Stoop, Frank Markey, Curd Neyrinck, Ann Eeckhout, Rudy Cottignies en Geert Deraeve. (foto SB) © Stefaan Beel
Redactie KW

De Vriendenkring van de Politie Riho organiseert ter gelegenheid van haar vijftigjarig bestaan op zaterdag 7 december om 19.30 uur een internationale taptoe met zeven topkorpsen uit België en Nederland. “Een eenmalig en niet te missen evenement”, zegt Curd Neyrinck, zonechef van de politiezone Riho, die de taptoe uiteraard steunt. De opbrengst gaat naar de vzw Kloen Van Geert Deraeve.

“De Vriendenkring van de politie Roeselare werd opgericht in 1969”, zegt Curd Neyrinck. “Toen was er uiteraard nog geen sprake van een politiezone. In 2001 volgde de politiehervorming en vanaf dan was er hier de politiezone Riho, waar naast Roeselare ook Izegem en Hooglede deel uitmaakten. De vriendenkring van de politie werd dan ‘Politiezone Riho Ontspanning Sport en Amicaliteit’ of Prosa genoemd.”

“We organiseren vrij veel activiteiten”, zegt Prosa-voorzitter Rudy Cottignies. “Onder andere de begeleide fietstocht ‘Memorial Marnik Wyffels’ (ter herinnering aan onze collega die van 2004 tot aan zijn overlijden voorzitter was van de Vriendenkring), ons bekende Moordspel, een verrassingsreis… Voor ons 50-jarig bestaan mocht het een keer iets speciaals zijn: een internationale taptoe in de grote tennishal van Tennisclub Rumbeke.”

“De vriendenkring organiseerde in 1995 al een keer een taptoe ter gelegenheid van 200 jaar politie Roeselare”, aldus Curd Neyrinck. “Nu is er op zondag 7 december een tweede en misschien wel de laatste taptoe van de vriendenkring. Je mag die dus zeker niet missen! De opbrengst gaat ook nu weer naar een goed doel. We steunden vroeger onder andere al ‘Mensen helpen mensen’ en de Tatsevoet in Izegem, nu is het de beurt aan de vzw Kloen.”

De beste muziekkorpsen

Professioneel muzikant Frank Markey zorgde voor de muziekkorpsen. “Het zijn stuk voor stuk betere korpsen”, zegt hij. “Het Gildemuziek uit Roeselare, de harmonie Sint-Cecilia uit Rumbeke, DrumSpirit uit Dadizele dat finalist was in Belgium’s Got Talent, de Harmonie van de Congregatie uit Izegem, de Fanfare Vrede en Eendracht uit Kachtem, de Red Hackle Pipe Band & Highland Dancers uit Antwerpen en de enige buitenlandse band, de Flora band uit Nederland. Muzikaal sterke korpsen, die bovendien nog voor een mooie show kunnen zorgen. Rik Brackx zorgt voor de presentatie.”

De vzw Kloen werd eind 2004 opgericht door Geert Deraeve en steunt nu de Ziekenhuisclowns, Het Clownshuis vzw, De Hôpiclowns, de Muco Vereniging en Orka (ouders van reumakinderen en – adolescenten.

Tickets

De internationale taptoe heeft plaats op zaterdag 7 december in TC Rumbeke, Wervikhovestraat 7A, om 19.30 uur, deuren om 18.30 uur. Tickets kosten 15 euro (kinderen beneden de 12 jaar betalen 5 euro). Het evenement is rolstoeltoegankelijk. Je kan ze bestellen via mail info@kloen.be , 0479 88 89 77 en bij alle leden van de Vriendenkring en agenten van de politiezone Riho. (IB)

Alle activiteiten zijn ten voordele van de vzw Kloen. Meer info op www.kloen.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier