Vrienden van Vermaak Na Arbeid moeten na Noorwegen ook Zweden uit roadtrip schrappen

In Denemarken en hoofdstad Kopenhagen rezen er geen problemen voor Stan Christiaens (l.) en Michiel De Jaeger. (gf)
Redactie KW

Tieltenaar Michiel De Jaeger en Stan Christiaens, zijn Meulebeekse collega bij de koninklijke harmonie Vermaak Na Arbeid, hadden een roadtrip naar Denemarken en Noorwegen gepland. Maar nadat ze die laatste bestemming dienden te schrappen, kreeg ook hun alternatief Zweden code rood. “Hamburg en Bremen zijn ook mooi”, zegt het tweetal.

Michiel De Jaeger keek na zijn eerste maanden als administratief directeur van de Wingense wijkscholen Wildenburg, Sint-Jan en Sint-Elooi, in volle coronacrisis dan nog, uit naar een ontspannende vakantie in het noorden van Europa. Omdat de coronacrisis overal blijft sluimeren, verliep een en ander echter niet zoals verwacht.

“In het Deense luik van onze roadtrip waren we vrij gerust, omdat het aantal besmettingen er altijd vrij beperkt is gebleven”, zegt Michiel, “maar we begrepen niet dat het coronalicht in Zweden zo plots op rood sprong.”

Geen omboeking

Nadat de vrienden maandag uitcheckten in hun camping, wilden ze er in Kopenhagen nog een laatste dagje Denemarken aan breien om van daar door te rijden naar Halmstad in Zweden. “Dat zouden we doen via de Sontbrug, een traject dat we online hadden geboekt en ons 120 euro kostte heen en terug. Dat bedrag krijgen we gelukkig terugbetaald. De uitbater van de camping waar we hadden geboekt, ziet echter de restitutie van onze betaalde 100 euro niet zitten. We kunnen omboeken naar volgend jaar, maar dat gaan we niet doen.”

Dan maar Duitsland

Michiel en Stan zagen meteen ook hun uitstapje naar Göteborg in het water vallen, maar lieten het niet aan hun hart komen en beslisten dan maar om vanuit Denemarken naar Duitsland te rijden.

“Daar hebben we twee dagen Hamburg meegepikt en een dagje Bremen. Ook leuk. Van daar is het maar vijf uur meer rijden naar Tielt, waardoor we al donderdagavond zullen thuis zijn in plaats van vrijdag. Hoe dan ook hebben we nergens de indruk gehad dat het coronavirus ons achtervolgde.” (TVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier