Vrienden van Moategem organiseren Afterwork for Life: “Swingende en warme avond”

De kinderen van Moategem - de Moategem Juniors - brachten 1.000 zakjes snoep aan de man. © SLW
Stefaan Lernout

Zo’n 500 dames en heren zullen nu vrijdag 15 november voor een keer niet direct huiswaarts keren na het werk. Ze springen even binnen bij de vrienden van Moategem voor een afterwork party. De opbrengst gaat naar drie goede doelen die Moategem warm aan het hart liggen.

Door Stefaan Lernout

De Warmste Week komt naar Kortrijk. Hoog tijd om ook een actie op poten te zetten, dachten de vrienden van Moategem. “Moategem is een vriendengroep die groeide uit de Wevelgemse Chiro”, legt Lien Lapiere uit. “Volgens het principe van ‘Ga en vermenigvuldig u’ groeide de groep uit tot een uit de kluiten gewassen gezelschap van meer dan 40 volwassenen en evenveel kinderen.” Ook andere vrienden en familie wilden zich engageren om mee te werken zodat onder de noemer van -‘Warm Moategem’ twee acties op touw werden gezet.

“Warm Moategem junior organiseerde een snoepjesverkoop. De duizend snoepzakjes zijn ondertussen aan de man gebracht, wat 3.170 euro opbracht”, vertelt Lien.

“Daarnaast is er ook de Afterwork for life die plaatsvindt op vrijdag 15 november in zaal Plaza in de Lauwestraat. Het wordt een swingende, gezellige, lekkere en vooral warme afterwork waarbij we beroep doen op alle talenten van onze vrienden van Moategem.”

De muziek, de pintjes en de tapas moeten de aanwezigen in de juiste sfeer brengen om er een warme avond van te maken. De 500 kaarten zijn ondertussen zo goed als allemaal de deur uit.

Kinderen centraal

De opbrengst van Warm Moategem gaat naar drie goeie doelen die de vrienden nauw aan het hart liggen en waarbij kinderen de rode draad vormen. “We steunen zowel lokaal, nationaal als internationaal”, vervolgt Lien. “Start West-Vlaanderenis een thuisbegeleidingsdienst voor kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking die thuis wonen bij hun ouders of familie in West-Vlaanderen. De begeleiding helpt om het leven in het gezin zo goed mogelijk verder te laten verlopen en helpt een zo gunstig mogelijk leefklimaat op te bouwen voor het ganse gezin.”

Ook voor Moeders voor moeders zamelen de vrienden geld in. Die vzw staat in voor directe materiële basishulp voor kinderen van gezinnen die in armoede leven. De vzw die uitsluitend met vrijwilligers werkt ontvangt geen subsidies, maar financiert zijn werking volledig dankzij giften.

“Ten slotte willen we ook Kindia steunen, een vzw opgericht door Jean-Marie Vandendriessche, de vader van MoategemnaarAnnelies. Kindia zet zich in voor de sponsoring van arme kinderen in India en verzamelt fondsen voor educatieve projecten en gebouwen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier