Hardt ontsproot uit de breinen van Marc Tommeleyn uit Sint-Henricus en Melanie Soenen uit Bovekerke, respectievelijk de vader en vriendin van Jelle Tommeleyn, die op zondag 7 februari 2016 om het leven kwam bij een verkeersongeval langs de Brugsebaan in Lichtervelde. "Hardt wordt een jaarlijks evenement dat mensen verenigt met muziek en kunst", vertelt Melanie. "Op die manier blijft Jelle dichter bij ons. Een ultiem eerbetoon aan de fantastische en inspirerende persoon die hij was."

Ex-leden van Miava

Hardt wordt een avond vol muziek en kunst, in het teken van Jelle. Op de line-up staan vijf bands: Every Stranger Looks Like You, Shht, Comet Street, Future Old People Are Wizards en Raveyards. Comet Street is de band die ontstond uit de resterende leden van Miava, de groep waarvan Jelle Tommeleyn de drummer was.

Jelle Tommeleyn. © Foto Melanie Soenen

Naast de optredens voorziet de organisatie ook enkele randactiviteiten. Zo komt er een fototentoonstelling met fraaie beelden van Jelle, maar ook onder meer de poster-art van Charles Degeyter en de skateboards van Frantic. Je zult er ook merchandise van Jelle zijn drie bands Miava, The Heavy Crown en Blackbird Phantom kunnen kopen.

In JC Tranzit

Hardt vindt plaats op zaterdag 28 oktober in JC Tranzit langs de Magdalenastraat in Kortrijk. De deuren gaan open om 19 uur. Tickets kosten 7 euro in voorverkoop en zijn vanaf eind juli te verkrijgen in café De Piraat in Lichtervelde, Topdisc in Torhout, café Moustache in Roeselare en kledingzaak Zimba in Kortrijk. Aan de deur betaal je 10 euro. Meer info op www.hardt-jt.com.

(TV)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout.