Vrienden uit Hooglede lopen samen 100 kilometer tegen kanker voor Chiel

Thibault Tanghe en Chiron Potié wagen zich binnenkort aan de 100 kilometer-run voor Kom Op Tegen Kanker.
Redactie KW

Chiron Potié, Thibault Tanghe, Simon Biesbrouck en Brian Labaere nemen op 22 maart deel aan de 100 kilometer-run voor Kom Op Tegen Kanker. Ze doen dit ter ere van Chiel Potié, hun kameraad die gestorven is aan de gevolgen van leukemie.

“Vrijdag 10 januari is het exact een jaar geleden dat mijn broer Chiel gestorven is”, vertelt Chiron Potié. “Op zijn 22ste werd er leukemie bij hem vastgesteld. Aanvankelijk was hij genezen maar in september 2018 is hij toch hervallen. Een longontsteking werd hem op zijn 25ste fataal. In onze vriendenkring was er toen al sprake om iets te doen ter ere van Chiel maar het was toen allemaal nog zeer vers. Dit jaar hebben we beslist om mee te doen aan de 100 kilometer run voor Kom Op Tegen Kanker.”

Quiz om geld in te zamelen

Om te mogen deelnemen, moeten de teams minstens 2.500 euro inzamelen. Inmiddels staat de teller al op zo’n 800 teams, samen dus goed voor minstens 2 miljoen euro. De vier vrienden organiseren een quiz om zo het inschrijvingsgeld te kunnen betalen. De quiz vindt plaats op zaterdag 1 februari in Zaal Den Akker in Hooglede. Inschrijven via sportoaserunningteam@hotmail.com. (JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier