Vrienden starten met crowdfunding voor slachtoffers loodsbrand

v.l.n.r. Filip Lepla, Lyn Decavele, Francine Verbeke, Mieke Vandewaetere en Alex Viaene. © Frank Meurisse
Redactie KW

Francine Verbeke en Lien Decavele en hun echtgenoten startten een crowdfundingactie op voor hun vrienden Laurenzo Maertens en Eveline Seeuws die op woensdag hun loods in de Oekensestraat volledig in de vlammen zagen opgaan. “Laurenzo, van Renovatieteam Maertens, verloor daarbij heel wat materiaal en voertuigen”, zeggen ze. “Wij willen hem zo snel mogelijk weer helpen opstarten.”

Woensdag 26 juni brak iets vóór 18 uur een zware brand uit in de hangar van Renovatieteam Maertens in de Oekensestraat. De hele loods ging in de vlammen op en alle materiaal en voertuigen die erin stonden werden door de vlammen vernield. “Een ramp voor Laurenzo die zijn bedrijf bij gebrek aan materiaal tijdelijk op non-actief moest zetten in afwachting dat de verzekering uitbetaalt”, zeggen beide dames. Maar dat kan nog maanden duren. Bovendien trouwen Laurenzo en Eveline binnen een tweetal weken en net vóór die belangrijke dag, zitten ze in de miserie.”

Doneeractie

“Wij willen één van onze beste vrienden en zijn vrouw niet in de steek laten”, vervolgen Francine en Lien. “Om hen te helpen overwogen we twee mogelijkheden: een benefiet organiseren of een crowdfundingactie opstarten. Het werd crowdfunding omdat het sneller gaat. We zochten het nodige op internet en kwamen bij www.doneeractie.nl terecht, waar we op 30 juni de actie opstartten die zal lopen tot en met 31 augustus.” Wie een bijdrage wil storten – iedereen is vrij van te geven wat hij wil – gaat via de hierboven vermelde website naar de actie ‘Bedrijf opstarten na zware brand’ en kan via de rekening van Doneeractie geld storten. Die crowdfundingsite stort die bedragen vrij snel door naar de rekening van Laurenzo Maertens. Wij stortten 500 euro op 30 juni en een dag later was dat al doorgestort.” Er is geen vast of minimum bedrag bepaald om te storten.

Francine en Lien benadrukken dat ook hun mannen achter de actie staan en dat zijn respectievelijk Christophe Vanderplancke en Christophe Deweerdt.

Uiteraard hebben Francine en Lien aan Laurenzo gevraagd of ze die actie mochten opstarten. “Grote voorstander is hij niet, maar uiteindelijk stond hij toch toe dat we het deden.” (IB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier