https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Vrienden organiseren wake voor vermiste duikers: “De onzekerheid is vreselijk”

Kurt Huberecht en Nathalie Fiers zijn sinds zondag vermist. © Facebook
Arjan Desante
Arjan Desante Eindredacteur

In Torhout vindt dinsdagavond een wake plaats voor Kurt ‘Katana’ Huberecht en Nathalie Fiers, de duikers die sinds zondag vermist zijn.

De wake vindt plaats aan het huis van Kurt en Nathalie in de Ruddervoordestraat in Torhout. Iedereen is er welkom vanaf 19.30 uur. “Er zal een mogelijkheid zijn om een steunbetuiging te schrijven voor de familie en hun lieve kinderen. Er kunnen ook kaarsjes gebrand worden”, wordt duidelijk gemaakt in het Facebookevenement.

“Enorm graag gezien”

Het is Stéphanie Van Den Heuvel, zaakvoerder van Hostellerie ‘t Gravenhof, die de wake organiseert. Ze is al een dertigtal jaar goed bevriend met Kurt Huberecht. “Kurt heeft zeker dertig vrienden die hem goed kennen, sommigen zelfs nog langer. Eigenlijk kent zowat iederéén in Torhout Kurt wel”, weet Stéphanie. “Hij is enorm graag gezien en dat heb ik vandaag al gemerkt. Ik heb heel veel vrienden gehoord en ook zijn mama… Voor iedereen is de onzekerheid echt vreselijk. Daarom lanceerden we de oproep voor een wake: we willen deze moeilijke uren samen verwerken. Of ik veel mensen verwacht? Ik verwacht eigenlijk niks, we willen gewoon een signaal sturen naar de familie. Aantonen hoe geliefd Kurt is. We moeten trouwens blijven geloven in een goede afloop, voor de kindjes. Al zijn het hart en het verstand in dit geval twee verschillende zaken. Kurt duikt trouwens al heel lang en is zo fier dat ook Nathalie haar brevetten gehaald heeft. Ze wonen nog maar een drietal maanden samen, maar het is duidelijk hoe gelukkig ze samen zijn.”

Hoewel Kurt zich als goochelaar en dj vaak op een podium bevindt, omschrijft zijn goede vriendin hem toch als een rustige familieman. “Zijn familie is voor hem alles. Dagelijks belt hij zijn papa en mama en voor zijn zoontje zou hij écht alles doen. Maar ook bij zijn vrienden is Kurt de rust zelve. Als goochelaar op het podium wordt hij een ander mens. Hij is overigens enorm getalenteerd.”

Kurt Huberecht en Nathalie Fiers zijn sinds zondagmiddag vermist. Ze gingen duiken om hun twee jaar samenzijn te vieren. Ondertussen werd de zoekactie naar de vermiste duikers stopgezet.

Ruddervoordestraat even afgesloten

Om de stille wake dinsdagavond in goede banen te leiden is van 19 tot 22.30 uur een omleiding voorzien voor alle gemotoriseerd verkeer dat van de Ruddervoordestraat in de richting van de binnenstad wil rijden. Het verkeer komende van Ruddervoorde wordt afgeleid naar de Groenhovestraat. De organisatoren van de wake doen een oproep aan de deelnemers om zoveel mogelijk met de fiets te komen. Auto’s kunnen best parkeren aan de achterkant van het station.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten