Op donderdagochtend 31 augustus vlogen de carwash en de woning van Mike Wildemeersch en zijn vrouw Valentine Van Gaever langs de Gaston Roelandtsstraat in Oostkamp in brand. De brandweer kwam massaal ter plaatse, maar kon niet verhinderen dat de pas vernieuwde zaak en de woning volledig in de as werden gelegd.

Golf van solidariteit

Na de ramp kwam een golf van solidariteit op gang en die is nu uitgemond in de organisatie van een groots benefiet op zaterdag 7 november in OostCampus. De organisatoren van het gratis muziekfestival Parkpop steken mee hun schouders onder het initiatief. "We vonden drie bands, de bekende dj Dirk Stoops bereid om geheel gratis op te treden voor de goede zaak", verduidelijkt Oostendenaar Johan Dierendonck, die al vele jaren goed bevriend is met Mike Wildemeersch. "Zonder de tussenkomst van de mensen van Parkpop zou dit wellicht nooit gelukt zijn. We zijn hen dan ook zeer dankbaar. Het benefiet gaat 's namiddags om 15 uur van start met allerhande kinderanimatie en een goochelshow. Om 18.30 uur beginnen de liveoptredens en rond middernacht neemt Dirk Stoops plaats achter de draaitafels. Hij draait tot ongeveer drie uur. We mikken op een duizendtal bezoekers en hopen 10.000 euro op te halen. Alles staat op punt, maar enkel voor de inkleding van de zaal zijn we nog op zoek naar sponsors. Kandidaat-sponsors mogen zich melden."

Kennismaking bij KSV Oostkamp

Johan en Mike leerden elkaar kennen op het veld van voetbalclub KSV Oostkamp. "We hebben vele jaren samen gevoetbald. Ik als keeper en hij als middenvelder. Na onze tijd bij KSVO zijn we heel goede vrienden gebleven. Vandaar dat ik een beetje het voortouw neem voor de organisatie van dit benefiet. Mike en Valentine worden wel overal nauw bij betrokken."

Mike en Valentine zijn alvast opgetogen met het benefiet. "Dit benefiet is een stevig hart onder de riem voor ons", zegt Mike. "Ik had nooit gedacht dat het zo groots zou worden. We zijn iedereen die ons op de een of andere manier geholpen heeft ontzettend dankbaar."

Zaterdag ook benefietactie

Nu zaterdag vindt ook in de basisschool Koning Boudewijn een benefiet plaats. Dat richt zich specifiek naar Benthe (4) en Sverre (2), de kinderen van Mike en Valentine, die daar naar school gaan. Kinderopvang 't Kikkertje, waar Sverre naar de opvang gaat, organiseerde ook al een pannenkoekenverkoop. Alle verdere informatie over het benefiet van 11 november vind je op de Facebookpagina 'Benefiet Mike, Valentine & kids'.

(AFr)