Vrienden openen winterbar op de terreinen van Renson in Waregem

Wie vanaf 13 december echt eens wil genieten van eindejaarssfeer en alles dat daarbij hoort kan daarvoor zeker een bezoekje brengen aan winterbar Der Tiroler. Dit is de bar van Laurent Van Parys, Maxim Declercq en Hubert Renson op de terreinen van het bedrijf Renson, op de hoek van Flanders Fieldweg met de gewestweg N382 (Expresweg).

vlnr Maxim Declercq, Hubert Renson, Laurent Van Parys. (Foto DJW)

Het drietal houdt er tot 13 januari een maand lang een winterbar open die een speciale omkadering krijgt: die van een après-ski in een chalet. “Wij maken er een aangename bar van, sfeervol en feestelijk”, licht Laurent Van Parys toe. “Het gaat ten slotte over het eindejaar. En dat linken wij de ambiance van de après-ski. Wij skiën allemaal graag en daarna heb je altijd van die gezellige ontmoetingen in een chalet. Het is precies dat wat we willen weergeven in de winterbar. Gelukkig dat wij dankzij Hubert konden rekenen op de steun van het bedrijf Renson en van bedrijfsleider Paul Renson, die akkoord ging dat wij voor onze eindejaarsactiviteit op zijn terreinen terecht konden. Een ideale plek is dat eigenlijk. Vlot bereikbaar, een ruime parking en goede verlichting. Kortom alles om er een mooi eindejaar van te maken.”

Laurent, Maxim en Hubert kunnen voor de uitbating en bevoorrading van de bar rekenen op brouwerij Bavik uit Bavikhove. Die zorgt niet alleen voor de nodige dranken maar ook voor wat daarbij hoort en onmisbaar is voor de bar. Zoals frigo’s bijvoorbeeld. Of een tapinstallatie.

Groepen

“Met bedrijfsleider Bert De Brabandere van Bavik hebben wij goeie contacten”, aldus Laurent Van Parys. “Ook hij ging meteen akkoord voor de levering van bieren en andere drankjes. Wij hopen op veel bezoekers uit het Waregemse. De toegang is in elk geval gratis. Wij willen vooral families, verenigingen en andere groepen bereiken. Maar iedereen is welkom, uiteraard.”

Brouwerij Bavik zorgde voor de nodige vergunningen en het Waregems schepencollege gaf zijn toestemming voor de winterbar. Zelf staan Laurent en collega’s te springen om eraan te beginnen. Zij kijken vol spanning uit naar de openingsdag van zondag 13 december.

Romeo’s

“Voor de inrichting houden wij het huiselijk: zeteltjes, stoeltjes, aangeklede tafels”, dixit Maxim. “Eigenlijk alles wat je ook in een berghut kunt aantreffen of verwachten. Ook dit: ik verjaar vrijdag 21 december. Voor deze gelegenheid komen de Romeo’s optreden. Het is een van de groepen die ik graag hoor. En met mij vele anderen, denk ik. Ambiance verzekerd, in elk geval.” (DJW)

Winterbar Der Tiroler op de terreinen van Renson, Flanders Fieldweg 54 is open donderdag, vrijdag, zaterdag vanaf 14 uur; tijdens de kerstvakantie elke dag, ook op oudejaarsavond. Gratis toegang.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.