Vrienden op bijzonder avontuur: als The A-team van Brussel naar Boedapest

Voor het kwartet wordt het de reis van hun leven. © gf
Redactie KW

Jens Courtens (29) uit Koksijde, Thomas Louwagie (30) uit Diksmuide, Bert Vermeersch (30) en Dries Roose (25) uit Kortemark kijken uit naar een bijzonder avontuur. Vandaag, 12 juli, starten ze in Brussel voor een roadtrip van 2.000 kilometer tot in Boedapest. Hoe ze dat doen? Als The A-team in een GMC-bus.

The Budapest Rally wordt omschreven als een van de kleurrijkste in Europa. De deelnemers verschijnen in een zo opvallend mogelijke vierwieler en werken een roadtrip van 2.000 kilometer af. Er zijn liefst 471 teams ingeschreven onder wie The A Team. “Die tv-serie is nostalgie”, lacht Thomas die zich ontpopt als Hannibal. Verder vertolkt Jens Murdock, Dries B.A. en Bert Face.

550.000 kilometer

“Beroepshalve ben ik zaakvoerder van Moduvan, een onderneming die bedrijfswagens inricht. Het was dan ook een kolfje naar mijn hand om een oude Mercedes Vito om te bouwen tot een echte GMC-bus. Het vehikel is 18 jaar oud en heeft al 550.000 kilometer op de teller. Die 4.000 kilometer (heen en terug van Brussel naar Budapest, red.) kan er dus zeker nog bij. We hebben ons voertuig uitgerust met zwaailichten, een zonneluifel, bullbar, extra lichten, een ingebouwde koffiemachine en koelkast. ‘s Avonds verwachten we ons aan een feestje op de campings waar we zullen overnachten. Als extra attractie hebben we een springkasteel mee. We bouwden een 230 V-systeem in zodat we elektriciteit aan boord hebben.”

Onderweg moeten we een roadbook volgen en verschillende opdrachten vervullen

Voor het kwartet wordt het de reis van hun leven. Voor ze aan de startlijn mochten verschijnen, moesten ze een paar opdrachten vervullen. “De rally is een wedstrijd waarmee punten te verdienen vallen”, weet Thomas.

“Onderweg moeten we een roadbook volgen en verschillende opdrachten vervullen, willen we scoren. Uiteraard zullen we dat ook met onze wagen doen. De hoofdprijs is een Trabant, een oldtimer dus. We hebben al 1.000 likes verzameld op Facebook, maakten een filmpje waarin we een carwachchallenge verwerkten en hebben nu ook een artikel in de krant. We zijn helemaal klaar voor het grote avontuur. We starten vrijdag (vandaag, red.) in Brussel en hopen zeven etappes later in Boedapest aan te komen. De eerste stopplaats is een groene weide in het Zwarte Woud. Via Zwitserland komen we in Italië aan. Hopelijk geraken we met onze bus over de Stelvio pass. Gaat dat niet, dan rijden we langs Milaan en Mantova. Van Slovenië gaat het naar Kroatië en Zagreb. De laatste dag toeren we in colonne door Boedapest. Dat wordt ongetwijfeld een kippenvelmoment”, besluit het enthousiaste viertal.

(GUS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier