Vrienden maken droom voor vriend Jasper waar tijdens Warmste Week

Jasper Van Puymbroeck uit Kuurne overleed op 22 mei dit jaar. De 21-jarige jongeman benam zichzelf van het leven. Voor de Warmste Week staken vrienden de handen uit de mouwen en realiseerden ze de droom van Jasper “Jazzy”. Dinsdag 18 december waren de vrienden en de ouders van Jasper aanwezig op stubru. De actie bracht totnutoe al 9000 euro op.

© Foto Studio Brussel

“Voor de Warmste Week van Studio Brussel voeren wij, als vrienden van Jasper, een actie ten voordele van Ouders Van een Overleden Kind“, vertelt Wiebe Vandromme, “Om geld in te zamelen verkopen wij kleren, met designs ontworpen door Jasper. Het was dan ook zijn droom om een eigen kledinglijn te starten.”

Voor de vrienden van Jasper waren zijn passies altijd duidelijk: fashion & muziek. Jazzy verdiepte zich in de genres ‘rap’ & ‘hiphop’ en vond in ASAP Rocky dan ook nog eens de perfecte stylish rapper. Geïnspireerd door Rocky, die naast rapper ook model is, droomde Jasper ervan om ooit een eigen kledinglijn te kunnen opstarten. Een jaar geleden leek die droom ook van start te gaan, toen Jasper begon aan zijn opleiding ‘Digitale en Grafische Media’.

Via de actie “Jazzy For Life” willen wij bewustzijn creëren bij mensen, dat een grote groep ouders veel steun en hulp nodig heeft na het verliezen van hun kind.

Hij leerde er hoe je eenvoudige designs creëert, iets waar hij ook na de schooluren nog veel tijd aan besteedde. “Toen Jasper ons verliet wisten wij dat deze designs bestonden, de vraag was alleen hoe we ze konden bemachtigen. Het kostte ons een paar maanden maar uiteindelijk konden we toch de originele ontwerpen van zijn computer halen. We lieten een paar T-shirts voor de dichte vriendenkring maken en beseften al vlug dat dit een unieke kans was om iets voor een goed doel te doen.”

Studio Brusselhttps://www.facebook.com/studiobrussel/https://www.facebook.comFacebook1280
Music For Life 2018: Jazzy For Life

De 21-jarige Jasper stapte op 22 mei uit het leven. Naast een grote leegte, liet hij ook een notitieboekje achter met designs om een eigen kledinglijn op te starten. Zijn ouders en “moatjes” – Jasper was een West-Vlaming – maakten zijn droom waar. Ze drukten zijn ontwerpen op truien en t-shirts. De opbrengst gaat naar vzw OVOK – Ouders Van een Overleden Kind. 🔥

Geplaatst door Studio Brussel op Dinsdag 18 december 2018
video1.0https://www.facebook.com/studiobrussel/videos/979075675627239/500

“Omdat Jasper de voorbije drie jaar nog veel inzat met Michael, die we in 2015 moesten achterlaten, kozen we voor de organisatie OVOK. ‘Ouders van een Overleden Kind’ ondersteunt mama’s en papa’s die verder moeten zonder kind. Ondertussen hebben we binnen onze groep al 4 ouders die afscheid moesten nemen van hun zoon. Dit is voor hen. De volledige opbrengst zal naar Ouders Van een Overleden Kind gaan. Via de actie “Jazzy For Life” willen wij bewustzijn creëren bij mensen, dat een grote groep ouders veel steun en hulp nodig heeft na het verliezen van hun kind.” (TGM)

Hoe kan je de kledij bestellen?

– Bestellen enkel door een bericht te sturen naar de facebook pagina Jazzy For Life

– Bestellen is mogelijk tot en met 20 DECEMBER

– Betalen gebeurt enkel via overschrijving naar Wiebe Vandromme, BE12 3770 8878 9692 (Jouw naam en de precieze bestelling in de mededeling van de overschrijving vermelden)

– De gekochte kleren zullen beschikbaar zijn eind januari, na afloop van de actie

– De kleren zullen we uitdelen op vooraf bepaalde locaties en op vooraf bepaalde tijdstippen

– Vrije donaties zijn altijd mogelijk, gelieve dit te vermelden als mededeling bij de overschrijving

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.