Vrienden herdenken Birger Berghman, die 20 jaar geleden het leven liet bij een verkeersongeval

V.l.n.r.: Steven Haeghebaert, Bart Alliet, Yves Beernaert en Nicky Berghman. © Foto Kurt
Bram Vanlerberghe

Vrijdag 4 september is het exact 20 jaar geleden dat Birger Berghman op amper 23-jarige leeftijd het leven liet bij een verkeersongeval op de Lichterveldse Ringlaan. “Hij was een crème van een kerel.”

Birger was op weg naar zijn werk – hij werkte als koerier voor een drukkerij in Izegem – toen het ongeval gebeurde. Hij was tevens een uitstekende doelman die in zijn jeugdjaren voor KFC Lichtervelde en Club Brugge voetbalde, vervolgens bij het eerste elftal van KFCL doorbrak om daarna de overstap te maken naar de buren van Eendracht Hooglede.

Vrienden en familie hadden graag een herdenkingsmoment georganiseerd ter nagedachtenis, maar door de coronamaatregelen moeten ze dat noodgedwongen een jaar uitstellen. “We zijn hem, net als zijn talloze vrienden, niet vergeten”, klinkt het bij zijn vrienden Steven Haeghebaert, Bart Alliet, Yves Beernaert en zijn zus Nicky. “Het was een crème van een kerel. Het moment van het ongeval ging er een schok door Lichtervelde. De bedoeling van deze herdenking was ook om na 20 jaar nog eens alle oude maten van vroeger bijeen te brengen. In die 20 jaar is er veel gebeurd, veel veranderd. Dit is een gelegenheid om nog eens allemaal samen te zijn. Dat moeten we nu uitstellen. Het had mooi geweest, mochten we dat dag op dag 20 jaar later kunnen doen. Vrijdag zullen we hem uiteraard elk apart ook herdenken.”

Vrienden herdenken Birger Berghman, die 20 jaar geleden het leven liet bij een verkeersongeval

Voor mij doet het veel deugd dat ze nog allemaal aan hem denken. Voor mijn ouders is dat ook een enorme steun“, stelt Nicky Berghman. “Dat zijn echte vrienden. We zien elkaar nog regelmatig. En ook met mijn ouders (Freddy Berghman en Rosa Goes, red.) maken ze altijd een praatje als ze hen zien. Dat doet enorm veel deugd.”

Tot slot denk je ook wel eens hoe zijn leven er had uitgezien“, klinkt het bij de vrienden. “Zou hij ook een zoon hebben die voetbalt? Hij was een diehard Clubsupporter, maar bovenal ook een heel goede doelman.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier