Vrienden Brian en Tuur verkopen Warmste Trui

Bryan Desplinter en Tuur Dejonghe met hun warmste trui. (Foto AVdP)
Redactie KW

Vrienden Brian Desplinter uit Rumbeke en Tuur Dejonghe uit Ingelmunster verkopen momenteel De Warmste Trui, een sweater voor dames, heren en kinderen, ten voordele van twee zelfgekozen goede doelen. Brian zet zich in voor Kom op tegen Kanker terwijl Tuur voor Het Ventiel kiest.

Brian Desplinter (25) is onderzoeker bij Ablynx, ex-chiroleider van Chiro Jefri en woont samen met zijn vriendin Sara in het Groene-Herdersgoed in Rumbeke. Tuur Dejonghe is student leerkracht lichamelijke opvoeding en biologie, is nog actief als chiroleider bij Chiro Jefri en woont in de Mandelstraat in Ingelmunster. Beide vrienden besloten om samen een actie te organiseren voor de Warmste Week van Studio Brussel. Het duo verkoopt nu De Warmste Trui ten voordele van twee goede doelen: Kom op tegen Kanker en Het Ventiel.

“Ik kwam op de idee om een warme actie te organiseren tijdens de autorit naar mijn werk”, vertelt Brian. “Toen ik Tuur erover aansprak, was hij meteen enthousiast om mee te doen. “We moesten wel nog bedenken wat we wilden doen”, vult Tuur aan. “We wilden oorspronkelijk een grote fuif organiseren in Gent of in het Fabriekspand in Roeselare, maar dat vraagt meer werk en tijd. Dat plan stellen we waarschijnlijk een jaartje uit. Daarna kwamen we op de idee om een trui te laten maken en te verkopen. De volledige opbrengst gaat integraal naar onze twee zelfgekozen goede doelen.”

kanker en jongdementie

Brian Desplinter koos voor Kom op tegen Kanker. “Mijn mama strijdt zelf tegen kanker en wordt behandeld in het Universitair Ziekenhuis van Leuven en de Sint-Jozefskliniek in Izegem. Ikzelf ben ook onderzoeker bij biotechbedrijf Ablynx, die onderzoek doet naar geneesmiddelen tegen de ziekte.”

Tuur Dejonghe koos dan weer voor Het Ventiel. “Deze vereniging helpt mensen die te maken hebben met jongdementie. De nicht van mijn mama, Gudrun Callewaert, richtte de vzw in 2015 mee op. Haar man lijdt ook aan jongdementie, dus zocht ze een manier waarop je die mensen kan helpen. Dit leidde tot het ontstaan van Het Ventiel”, vertelt Tuur.

“Onze truien zijn sinds een tweetal weken te koop via onze website en we hebben toch al een 100-tal stuks verkocht. Zelfs mensen van ver buiten de regio hebben al een trui besteld. Met de opbrengst voor Het Ventiel hopen we de buddywerking verder te stimuleren. Kom op tegen Kanker helpt dan weer patiënten met het betalen van de ziekenhuiskosten, onderzoek naar de ziekte en het organiseren van activiteiten voor patiënten en de families om hen heen”, vertelt Brian.

“Zelfs Bpost heeft ons een duwtje in de rug gegeven want ze helpen ons met het logistieke gedeelte”, gaat Tuur verder.

“Onze actie eindigt rond de kerstperiode. We maken dan ook de korte trip richting Kortrijk om onze opbrengst van de truien te schenken aan de Warmste Week.” (AVdP)

De trui, met Warmste Trui-logo, kan je aankopen voor 18 euro via www.dewarmstetrui.be. Daar kan je de trui nog bestellen tot aan de kerstperiode.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier