Vrienden brengen prachtig eerbetoon aan Eva (29)

De aanwezigen lieten tientallen ballonnen de lucht in ter ere van Eva.© TV
De aanwezigen lieten tientallen ballonnen de lucht in ter ere van Eva.© TV
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Chef Nieuws

Meer dan honderd vrienden en familieleden hebben zaterdagavond aan het lokaal van de Meisjesscouts van Lichtervelde een prachtig eerbetoon gebracht aan Eva Bogaert. Er werd voor de gewezen groepsleidster een herdenkingsboom geplant en tientallen kleurrijke ballonnen gingen de lucht in. Eva overleed onverwacht op woensdag 2 juni.

Het plotse overlijden van Eva Bogaert (29) uit Lichtervelde blijft nazinderen. Vrijdagavond was het al aanschuiven bij Uitvaartcentrum Vanwynsberghe in Kuurne, waar iedereen afscheid kon nemen en het rouwregister ondertekenen.

Herdenkingsboom

Zaterdagavond organiseerden enkele vrienden van Eva een prachtig herdenkingsmoment aan het lokaal van de Meisjesscouts in Lichtervelde. Er waren foto’s te zien en Eva haar favoriete nummers werden de hele avond afgespeeld. Er werd ook een herdenkingsboom geplant: een sierperenboom, die bloeit op de verjaardag van Eva in maart.

Het hoogtepunt vond plaats rond 21 uur. Op de tonen van ‘Voor jou’ van Marco Borsato lieten de aanwezigen tientallen kleurrijke ballonnen de lucht ingaan en gooiden een boodschap aan Eva in het kampvuur. Nadien volgde een stiltemoment.

Er werd ook een herdenkingsboom geplant aan het scoutslokaal.© TV
Er werd ook een herdenkingsboom geplant aan het scoutslokaal.© TV

Eva Bogaert overleed bij haar thuis in Lichtervelde op woensdag 2 juni. Ze is de dochter van Marc Bogaert en Martien Vanhoutte, de zus van Martijn en schoonzus van Kim. Eva werkte als verpleegkundige in het AZ Delta in Roeselare.

Groepsleidster

Eva was in Lichtervelde erg graag gezien. Ze stond bekend voor haar eeuwige enthousiasme en brede glimlach. Eva had een echt scoutshart: ze sloot zich op jonge leeftijd aan bij de jeugdbeweging, werd leidster en was van 2012 tot 2014 groepsleidster samen met Lore Vanvyaene. Haar totem was Initiatiefnemende Zalm.

De Meisjesscouts deelden eerder al een boodschap op Facebook: “Eva stond in de scouts bekend als een energieke, spontane en geëngageerde flapuit met scoutsbloed in hart en nieren. Bedankt om ons al die jaren mee op sleeptouw te nemen. Zonder Eva zou Meisjesscouts Lichtervelde nooit hetzelfde geworden zijn. We nemen afscheid van een topvrouw, die voor altijd in ons hart zal blijven.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.