Vrienden bouwen leegstaande woningen om tot spokend gekkenhuis in Beselare

© TP
Redactie KW

Het heksendorp Beselare heeft sinds kort een nieuw psychiatrisch ziekenhuis, al hangt er een akelige sfeer rond het mysterieuze gebouw.

De kliniek interneert patiënten, die niet meer te behandelen zijn in andere instellingen. Voorbijgangers horen geregeld jammerend gekrijs en zien dwalende schaduwen aan de dichtgetimmerde ramen. Wie nieuwsgierig is, kan er op 26, 27 en 31 oktober ‘therapie’ komen volgen. Met dit verhaal introduceren Sam Clauw, Tom Clauw en Bjorn Deruyter hun nieuw doorloopspookhuis ‘House of Madness’.

“We willen de sfeer van Halloween in de streek verheffen tot de Amerikaanse standaard”

Het leegstaande gebouw aan de Geluwestraat 14 bestaat uit 2 aanpalende woningen en wordt binnenkort gesloopt. “We mogen doen wat we willen, net als in ons vorige spookhuis Daementia aan de Oude Kortrijkstraat. Het duurde wel een tijdje voor we deze unieke locatie gevonden hadden”, vertelt Sam. “We zijn al maanden in de weer om de kamers en tuin te verbouwen. Materiaal en kledij halen we van rommelmarkten en ziekenhuizen uit de streek.”

Sam Clauw, Tom Clauw en Bjorn Deruyter
Sam Clauw, Tom Clauw en Bjorn Deruyter© TP

De aanbevolen minimumleeftijd is 12 jaar, maar op 26 oktober is het huis toegankelijk voor wie jonger is. “De acteurs zullen er dan een minder beangstigende ervaring van maken. Door de naambekendheid van het spookhuis van vorig jaar hadden we in een mum van tijd voldoende acteurs, een 30-tal per avond. Ze worden geschminkt door de hoofdschminker van de Heksenstoet en bevinden zich, al dan niet verborgen, langs het parcours van 300 m. De bezoekers worden in groepjes van 4 à 6 personen door de duistere wandelgangen en kamers geleid.”

De toegang kost 2 euro per persoon. “Vorig jaar was ons spookhuis nog gratis, maar we hebben ondertussen een vzw en moeten onze kosten kunnen betalen. Het blijft wel een uit de hand gelopen hobby, waarmee we de sfeer van Halloween in de streek willen verheffen tot de Amerikaanse standaard. We hopen opnieuw op bezoekers uit de hele Westhoek en tot ver daarbuiten.”

(TP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.